Alzheimer cafe Harderwijk

Tijdens het Alzheimer cafe krijgen bezoekers informatie over de verschillende vormen van dementie en de symptomen. Ook worden praktische tips gegeven.

Hoe kun je omgaan met gedragsveranderingen, nachtelijke onrust, verwijten, dwalen en onbegrepen gedrag.

Er wordt antwoord gegeven op vragen als: Wanneer is het gewoon vergeetachtigheid en wanneer is het dementie? Hoe wordt de diagnose gesteld en waarom is die zo belangrijk? Wat kun je doen om iemand zo lang mogelijk thuis te laten wonen? Welke zaken moet ik regelen? Waarom kan iemand met dementie niet meer voor zichzelf zorgen? Aanwezigen kunnen zelf ook vragen stellen.
 
Alzheimer Café Harderwijk is een vertrouwde en veilige ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, mantelzorgers, vrienden en belangstellenden. Het Café organiseert maandelijks bijeenkomsten waarin onderwerpen worden behandeld als gedragsveranderingen, juridische kwesties, de gevolgen voor mantelzorgers, hoe je toch kunt genieten van verjaardagen en vakanties. In het Café wordt vooral gekeken naar wat er nog wél kan in plaats van wat er niet meer kan. Bezoekers komen ook om met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen. Door erover te praten komt er meer openheid en ontdek je dat je er niet alleen voor staat.
 
Informatie is verkrijgbaar bij coördinator van het Alzheimer Café Harderwijk Anneke Vegter, 06 - 10847349, alzheimercafe-harderwijk(at)hotmail.com en www.facebook.com/alzheimercafeharderwijk

De eerstvolgende bijeenkomst van Alzheimer Café Harderwijk is op maandag 19 oktober in Wijkhuis Stad,
Houtkamp 33 in Harderwijk.

Het programma duurt van 19.30 - 21.00 uur.
De zaal is open vanaf 19.00 uur.
De bijeenkomsten zijn gratis.
Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden.
Anneke Vegter, coördinator van het Café. Foto Arjen Gerritsma.
Anneke Vegter, coördinator van het Café. Foto Arjen Gerritsma.