Altijd al eens op een didgeridoo willen spelen?

Op zondag 6 maart van 14.00 – 16.00 uur geeft Hans Karssen van Treeforce Music een didgeridoo workshop voor beginnende spelers.

In het Stadsmuseum is tot en met 16 mei de tentoonstelling Down Under, een kennismaking met Aborginal Art te zien. De didgeridoo is het blaasinstrument van de Aboriginals. Zij bespelen al duizenden jaren dit instrument dat bestaat uit een door termieten uitgeholde eucalyptus boomstam of een bamboe pijp.
 
 

Hans Karssen woont in Hierden, geeft didgeridoolessen, verzorgt workshops en bouwt zijn eigen didgeridoo's. 

Tijdens de tentoonstelling organiseren we workshops waarbij je leert spelen op een van de meest fascineren muziekinstrumenten uit de Aboriginal cultuur. Je leert de grondtoon, ook wel Drone genoemd. Hoe krijg je boventonen, wat is circulair ademhalen en hoe kun je jezelf dit aanleren?Tijdens de workshop krijg je een goed beeld van de wijze waarop je een didge bespeelt. Stemgebruik en licht en eenvoudig ritmisch spelen komen naast een hoop weetjes over je ademhaling en het instrument aan bod in deze workshop. Muzikale voorkennis is niet nodig.
De workshop start om 14.00 uur en duurt circa 2 uur. Kosten: € 22,50 per deelnemer, inclusief bezoek aan de tentoonstelling. Minimum aantal deelnemers 6, maximaal 20 deelnemers.

Opgeven kan door een e-mail te sturen naar [email protected]