Als buurt je ideeën zelf realiseren: Gemeenteraad bezoekt buurt- en wijkinitiatieven in Harderwijk

Zaterdag 1 oktober aanstaande vindt weer het jaarlijkse wijkbezoek van de gemeenteraad plaats. Niet één gehele wijk wordt bezocht maar een aantal buurtinitiatieven in verschillende wijken

In 2015 organiseerde de gemeenteraad drie stadsgesprekken waar voor ieder gesprek duizend mensen werden uitgenodigd. Per gesprek maakten zo’n honderd mensen van de gelegenheid gebruik om met elkaar en raads- en collegeleden in gesprek te gaan over wat er zo goed was in de stad, hun wijk of buurt en wat verbetering behoeft.

Het doel van de gesprekken was om mensen zelf in de gelegenheid te stellen om de regie op het leven in hun buurt of wijk op te pakken.

Veel inwoners hebben namelijk een idee of mening over hoe zaken anders kunnen in hun buurt maar niet altijd weten ze elkaar te vinden of verwachten ze (te) veel van de gemeente. De stadsgesprekken hebben bijgedragen aan de bereidheid van inwoners om samen initiatieven te ontwikkelen in hun wijk of buurt.

Dit jaar gaat de gemeenteraad in vervolg op de stadsgesprekken een aantal buurt- en wijkinitiatieven bezoeken.

Bij deze bezoeken gaat het vooral om de vragen: hoe kwam het idee tot stand, hoe is de samenwerking in de buurt bevallen en heeft het initiatief ook verdere effecten gehad voor het wonen en leven in een buurt of wijk? Natuurlijk wordt ook de rol die de gemeente kan spelen belicht, want waar nodig en mogelijk wil de gemeente Harderwijk wijk- en buurtinitiatieven ondersteunen.

Programma wijkbezoek 1 oktober 2016

09.15 uur verzamelen (met fiets) bij het stadhuis 09.30 uur start fietstocht bij de eetbaar plantsoen Scheepssingel.
09.45 uur muur Walsteinpark (Grensweg) 10.00 uur via Melis Stokelaan-Deventerweg en Nassaulaan aankomst bij Veldkamptuin Ontvangst door bewoners met koffie (bezoek)
10.30 uur via Engelserf naar
10.40 uur Churchillaan voor presentatie van de winnaars van het StadsIdee (bezoek)
11.00 uur via de buurtmoestuinen aan de Kennedylaan/Beneluxlaan en Schippersmeen naar
11.15 uur Buurtinitiatief Urkmeen Toelichting op het buurtinitiatief (bezoek)
11.45 uur vertrek naar Rietmeen
12.00 uur afsluiting met rondleiding, napraat, hapje en drankje bij Stichting Rietmeen.