Aii, mijn knie, wat nu? En andere blessures in College Tour Athlos

Bij Atletiekvereniging Athlos in Harderwijk gaat het 24 november over blessures tijdens de tweede editie van College Tour Athlos. 

Deze serie bijeenkomsten over sporten, bewegen en gezondheid, blessures en voeding ging in juni van dit jaar van start met sportarts en bijzonder hoogleraar Hans Zwerver

Hij sprak in het Athlos Clubhuis aan de Strokelweg over ‘Sporten en gezond ouder worden’.
 
Onder de titel ‘Aiii mijn knie, wat nu?’ gaat het donderdag 24 november over blessures. Iedere sporter heeft daar wel eens mee te maken. 
 
Fysiotherapeuten Gerrit Alkema en Erik Steijlen zullen het in deze bijeenkomst met name hebben over blessures die op kunnen treden bij het hardlopen en wandelen. Hoe kun je ze herkennen en voorkomen? Wat doe je als je onderweg een pijntje voelt? Doorgaan of stoppen? En wat kun je doen om te voorkomen dat het pijntje een daadwerkelijk blessure wordt? Natuurlijk kunnen ook vanuit de zaal vragen worden gesteld. 
 
De College Tour Athlos is van 19.30 tot 21.30 uur in het clubhuis van de Atletiekvereniging aan de Strokelweg 9. De Bibliotheek Noordwest Veluwe is aanwezig met boeken over hardlopen, wandelen en blessures.
 
Toegang is gratis voor leden van Athlos; niet-leden betalen 5 euro. Wel even vooraf aanmelden (vol = vol), via een mail naar [email protected]