Afsluiting Oranjelaan en Gelreweg in Harderwijk

Maandag 12 september wordt de Oranjelaan afgesloten voor doorgaand verkeer vanwege wegwerkzaamheden en wordt een gedeelte van de Gelreweg opgebroken.

Afsluiting Orangelaan

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 september wordt de Oranjelaan afgesloten voor doorgaand verkeer vanwege wegwerkzaamheden. De volgende werkzaamheden worden aan de Oranjelaan uitgevoerd:
  • Aansluiten Oranjelaan op de nieuwe tunnel onder het spoor, richting Westeinde
  • Aanbrengen fietsoversteekplaats voor de Ovotonde ter hoogte van Oranjelaan 45
  • Verwijderen drempel Oranjelaan – Middenlaan
Het verkeer wordt met borden omgeleid. Vanaf vrijdag 16 september is de spoorwegovergang Oranjelaan/Stationslaan definitief afgesloten voor al het verkeer en is de nieuwe aansluiting Oranjelaan/Westeinde gereed.

Afsluiting Gelreweg

Op maandag 12 september start aannemer Van Dalfsen Infra uit Genemuiden met het opbreken van een gedeelte van de Gelreweg. Het doorgaande verkeer komende van de Hertog Reinoudlaan is gestremd en wordt omgeleid via de Deventerweg, Nassaulaan, Mecklenburglaan, Graaf Ottolaan en de Boerhaavelaan. De benzinepomp (Tamoil) blijft wel gewoon via de Deventerweg bereikbaar. De werkzaamheden maken onderdeel uit van het Groot Onderhoud 2016. Tijdens drie inloopavonden zijn de wensen van de omwonenden geïnventariseerd en waar mogelijk verwerkt in het uitvoeringsplan.
 
De volgende wegen zijn tijdens dit project al voorzien van een nieuwe inrichting: Prins Mauritslaan, Graaf Ottolaan, Boerhaavelaan, Irenelaan, Emmalaan en de Beatrixlaan. Na de Gelreweg zal in oktober de Prins Frederik Hendriklaan nog op de schop gaan. De bewoners en bedrijven worden vooraf door de aannemer geïnformeerd omtrent de werkzaamheden en de bereikbaarheid in hun straat. 
 
Het uitgewerkte plan en de omleidingstekening is in te zien op www.harderwijk.nl/tweelingstad. Informatie: dhr. Van Dijk tel. 06-29081014 (uitvoerder Van Dalfsen Infra). Voor algemene vragen omtrent de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de projectleider van de gemeente, dhr. Verweij, [email protected].