Afsluiting Buiten de Bruggepoort, Bruggestraat en Vijhestraat

In het kader van de herinrichting van de Strandboulevard is de aannemer gestart met het (ver)leggen van riolering, kabels, leidingen en nieuwe (tijdelijke) bestrating

In verband met het vervangen van stroom- en gasleidingen wordt in de periode van maandag 19 december tot donderdag 22 december de straat Buiten de Bruggepoort nogmaals tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit geldt ook voor de kruising Bruggestraat/Vijhestraat.


Verkeersregelaars

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, sluiten we de straat Buiten de Bruggepoort en de kruising Bruggestraat/Vijhestraat tijdelijk af voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers hebben wel doorgang. Met extra bebording maken wij dit duidelijk.
 

Om te voorkomen dat (vracht)verkeer vastloopt in de Kerkstraat, Bruggestraat en Vijhestraat zetten we op de kruisingen van de Markt/Bruggestraat, Kerkplein/Kerkstraat en Kerkplein/Vijhestraat verkeersregelaars in om het (vracht)verkeer te begeleiden.

Bewoners en bezoekers, die het gebied met de auto bezoeken, kunnen de Bruggestraat via de Rabbistraat verlaten.


Tijdelijke stroomonderbreking
Als gevolg van deze werkzaamheden komt een klein deel van de ondernemers en bewoners in het gebied voor een korte periode (korter dan één dagdeel) zonder stroom. Netbeheerder Liander informeert de betreffende bedrijven en huishoudens hierover per brief .

Weersomstandigheden en planning
Bij de uitvoering van grondwerkzaamheden houden we rekening met winterse weersomstandigheden. Om te voorkomen dat deze wegafsluiting langer duurt dan de bovenstaande periode, worden de werkzaamheden bij naderende vorst uitgesteld tot na de kerstvakantie. Daarnaast wordt op de korte termijn nogmaals één dag de straat Buiten de Bruggepoort afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Naar verwachting vindt dit plaats in de week van 6 februari 2017. Dit in verband met de aansluiting van het persriool. Tijdens deze werkzaamheden zetten wij weer verkeersregelaars in om het verkeer te begeleiden en de verkeershinder te minimaliseren.