Afscheidsfeestje voor keeper VVOG

Frans Koornberg is al twintig jaar keeper, de laatste vier seizoenen houdt hij de ballen van het doel bij VVOG. “Ik denk dat hij wel de beste keeper is in de derde divisie”, zegt Arjan Leichtenberg, de keeperstrainer van VVOG. “Niet alleen om zijn keeperskwaliteiten, maar ook om zijn ‘zijn’. 

"In zijn omgang met spelers, trainers. Hij is een echte verbinder.”

Leichtenberg heeft hem twee keer mogen trainen. “In 2010 in Elburg en de laatste vier seizoenen in Harderwijk.”
Koornberg, nu 36, stopt met voetbal. VVOG is zijn laatste club. “Dat zegt hij nu, maar zeg nooit nooit”, aldus de trainer. Ter ere van Koornberg is er vrijdagavond 1 juni een verrassingswedstrijd. “Nou ja, verrassing. Het hangt op aanplakbiljetten en hij weet dat hij moet komen. Hij heeft alleen geen idee wie het mystery team is.”

Dat mystery team is samengesteld door Leichtenberg en alle voetballiefhebbers zijn bij deze van harte uitgenodigd te komen kijken.

“De wedstrijd begint om 20 uur.” Voorafgaand aan de wedstrijd is er om 18 uur het officiële afscheid, bijgewoond door genodigden. Na de wedstrijd zal er nog wel een klein feestje gegeven worden in de kantine. “Niet om te vieren dat hij gaat, maar omdat hij die feestjes zelf altijd zo leuk vindt”, aldus Leichtenberg.

Afscheidswedstrijd Frans Koornberg bij VVOG Harderwijk