Africa Together, een daverend succes

Met prachtige foto’s, video’s, verhalen en droge humor wist de natuurfotograaf iedereen te boeien met zijn passie voor de dieren, natuur en het avontuur.

In navolging van het succesvolle fotoconcert in november 2014, wilde het theater graag voor seizoen 2015-2016 opnieuw een fotoavond organiseren. 

Daarbij dacht zij meteen aan een samenwerking met de Harderwijkse natuurfotograaf Adri de Visser. Tegelijkertijd speelde bij Adri de Visser het idee om een lezing te gaan geven in het theater: en zo is het idee voor de voorstelling ‘Africa Together’ geboren!

Sponsoring Lions Harderwijk – Irminloo

In eerste instantie zou het theater twee zaterdagavonden programmeren. Toen de Lions Harderwijk-Irminloo over de plannen voor deze  voorstelling hoorden, is er op hun verzoek een derde, door de Lions Harderwijk-Irminloo gesponsorde, (woensdag)avond aan de programmering toegevoegd.

De samenwerking tussen Adri de Visser, Theater Harderwijk en de Lions Harderwijk – Irminloo resulteerde in meer dan 1500 (!) bezoekers voor drie avonden. Bovendien werd er op de woensdagochtend ook nog een speciale schoolvoorstelling aan gekoppeld die door ruim 250 basisschoolleerlingen werd bezocht.

Een lach en een traan

Met prachtige foto’s, video’s, verhalen en droge humor wist de natuurfotograaf iedereen te boeien met zijn passie voor de dieren, natuur en het avontuur. De reacties op ‘Africa Together’ waren lovend, iedere avond klonk er ‘oeh’ en ‘ah’ uit de zaal.
Hoewel de beelden centraal stonden kwam uiteraard het verhaal over de laffe overval op Adri de Visser en zijn vrouw in Nairobi aan bod. Bij deze overval raakte hij zwaargewond en verloor hij het licht in zijn ogen én de kracht uit zijn lichaam.

Symbolische cheque

Mede dankzij de Lions Harderwijk – Irminloo, die naast de kaartverkoop voor de woensdagavond ook nog een aantal andere sponsoren wist in te zetten, én Theater Harderwijk, die de zaal belangeloos ter beschikking stelde, kon op woensdagavond 20 januari jl. een symbolische cheque aan Adri de Visser worden overhandigd die ruimschoots de kosten van deze prachtige voorstelling vergoedt.