Activiteiten op Wereld Alzheimer Dag: High Tea en dansen op het plein

Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen, waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig hersenziektes. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte Alzheimer. 

Op 21 september 2023 is het Wereld Alzheimer Dag. Een themadag waarop wereldwijd extra aandacht wordt gevraagd voor dementie. Ook in Harderwijk worden verschillende activiteiten georganiseerd waaronder een High Tea en dansen op het plein

High Tea - samen aan tafel
Donderdag 21 september 2023
Tijd 14.00 - 16.00 uur
Locatie: De Aanleg (Odensehuis), Albert Verweijplein, Harderwijk

In het kader van Wereld Alzheimer Dag wordt er een High Tea met lekkere hapjes en muziek en dans georganiseerd. Bij mooi weer op het Albert Verweijplein en bij slecht weer in De Aanleg. Om 14.00 uur opent wethouder Maarten Reckman de High Tea. Kom gezellig langs en eet een hapje mee. Voor iedereen met dementie en hun mantelzorgers of zorgverleners. Kom gezellig naar de High Tea!

Dansen op het plein
Donderdag 21 september 2023
Tijd 14.30 - 14.45 uur / 15.00 - 15.15 uur / 15.30 / 15.45 uur
Locatie: De Aanleg (Odensehuis), Albert Verweijplein, Harderwijk

Met medewerking van Danssportschool Porceletti (Jan Postulart) en begeleid op piano of accordeon door Martin Kamminga. Kom gerust een dansje wagen. Voor iedereen met dementie en hun mantelzorgers en zorgverleners.

Bekijk hier alle activiteiten.

Wereld Alzheimer Dag