Actie tegen onnodig plastic verpakkingsmateriaal van start in Harderwijk

Donderdag 3 februari om 12.30 uur heeft wethouder Bert van Bijsteren de eerste ´Harderwijk is TOP-sticker’ geplaatst bij een Harderwijkse ondernemer, Bica’s in de Bruggestraat. Hiermee wordt de officiële start gemarkeerd van een campagne die gericht is op het verminderen van de hoeveelheid overbodig plasticafval bij inwoners, zoals onnodig verpakkingsmateriaal. 

Harderwijk is TOP staat voor Tegen Onnodig Plastic

De actie is gebaseerd op een motie van de raad                                                                                                                                   
De Tegen Onnodig Plastic actie is door de gemeente samen met lokale winkelbedrijven, supermarkten en andere lokale ondernemingen ontwikkeld. De gemeente geeft hiermee invulling aan een motie die op 9 juli 2020 door de gemeenteraad is aangenomen. In die motie is gevraagd met lokale ondernemers een aanpak te ontwikkelen en uit te voeren die gericht is op het verminderen van de hoeveelheid onnodig plasticafval bij inwoners, zoals verpakkingsmateriaal.
 
Winkel herkenbaar aan groene TOP sticker                                                                                                      
Winkels die meedoen zijn herkenbaar aan de groene TOP sticker op de winkelruit. Deelnemende winkeliers nodigen hun klanten uit eigen verpakkingen of herbruikbare verpakkingen mee te nemen naar de winkel. Verpakkingen zijn soms nodig, maar er is ook veel onnodige plasticverpakking. Samen met consumenten willen deelnemende winkeliers nadenken over alternatieven.
 
De campagne ‘Harderwijk is TOP’ zal minimaal een jaar duren. Er is een werkgroep van meedenkende ondernemers uit verschillende winkelgebieden in Harderwijk en Hierden samengesteld.

Actie tegen onnodig plastic afval Harderwijk