Aanvragen en verleende vergunningen gemeente Harderwijk week 38

Aanvragen en verleende vergunningen

Aanvragen vergunningen

Aanvragen om omgevingsvergunning (reguliere procedure) zijn ingekomen op:
  • 4-9-2015 Sonnevancklaan 25: legalisatie kippenhok en houthok in strijd regels RO
  • 3-9-2015 Sonnevancklaan 5: kappen 1 boom
  • 4-9-2015 Stobbeweg 1: kappen 1 boom
  • 6-9-2015 Ceintuurbaan 4-66: kappen 1 boom
  • 30-8-2015 Kranenburglaan 22: inrit
  • 7-9-2015 Weisteeg 6: extra inrit
  • 7-9-2015 Bruggestraat 18: reclame
Indien u een aanvraag wilt inzien dan kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier afdeling Ruimte. U vindt dit formulier op onze website. Voor aanvragen die gaan over de activiteit kappen en/of inrit kunt u terecht bij de afd. Beheer openbare ruimte tel. 411 333. 

Verleende vergunningen

Reguliere omgevingsvergunningen zijn verleend voor:
  • 10-9-2015 Luttekepoortstraat 13-15: reclame
  • 8-9-2015: Ooster Mheenweg 27: kappen 1 boom
  • 10-9-2015: Oranjelaan 42: vervangen schuur
  • 8-9-2015: Graaf Ottolaan, Pr. Frederik Hendriklaan, Pr. Mauritslaan: groot onderhoud 50 woningen
  • 7-9-2015: Rietoevers Harderwijk-Hierdense Beek: herstel rietoevers
Geweigerde omgevingsvergunningen (reguliere procedure):
  • 10-9-2015: Parallelweg 26-168: kappen 2 bomen
Rechtsbescherming omgevingsvergunning reguliere procedure
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college, p/a Postbus 1, 3890 AA Zeewolde. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.
 
Verleende omgevingsvergunningen (uitgebreide procedure):
  • 28-7-2015 Krommekamp-Walstein: omgevingsvergunning, tegen het ontwerpbesluit zijn WEL zienswijzen ingediend
Rechtsbescherming omgevingsvergunning uitgebreide procedure
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u beroep aantekenen bij de rechtbank. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De beroepstermijn vangt aan op de dag na deze publicatie. U kunt alleen beroep aantekenen als u een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebt ingediend of redelijkerwijze niet verweten kan worden dat u geen zienswijze ingediend heeft.

Mandaatbesluit handhavingsregisseur
Burgemeester en wethouders hebben besloten de toezichthouder/boa Drank- en Horecawet, tevens handhavingsregisseur, te mandateren spoedeisende bestuursdwang toe te passen (na overleg met de betreffende piket bestuurder (portefeuillehouder en/of (loco)burgemeester). Voor het overige zijn de bepalingen van de algemene mandaatregeling van toepassing. Dit mandaatbesluit treedt in werking de dag na deze publicatie. Informatie: Domein Ruimte, mevr. M. Huisman, tel. 411 911.
 
Beleidsregel reclamemasten A28/N302/N303 vastgesteld
De gemeenteraad heeft op 3 september 2015 de beleidsregel ‘reclamemasten A28/N302/N303’ vastgesteld. De beleidsregel reclamemasten A28/N302/N303 heeft tot doel om richtlijnen te geven voor reclamemasten langs de A28/N302 en N303. Hierin staan de mogelijke locaties beschreven, alsmede criteria voor de uiterlijke vormgeving van de masten. Het is een toetsingskader voor aanvragen omgevingsvergunning.
Deze beleidsregel treedt in werking de dag na deze publicatie. Informatie Domein Ruimte, mevr. M. Huisman, tel. 411 911.
 
Intrekken algemene gehandicaptenparkeerplaatsDe gemeente heeft besloten om de algemene gehandicaptenparkeerplaats bij de Burgemeester Kemperstraat 19 te verwijderen.
 
Het besluit met tekening is bekendgemaakt in de elektronische Staatscourant. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, p/a Secretariaat bezwaarschriftencommissie, Postbus 1, 3890 AA Zeewolde. U kunt uw bezwaarschrift indienen tot uiterlijk 6 weken na de datum van bekendmaking in de elektronische Staatscourant van www.officielebekendmakingen.nl. Via zoek.officielebekendmakingen.nl/ kunt u de verkeersbesluiten en andere overheidsbesluiten bekijken. Informatie: Domein Ruimte, tel. 411 911.
 
Milieumeldingen
Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding op grond van het Activiteitenbesluit ontvangen:
Op 20-08-2015: Elgesma Logistiek B.V. Galvanistraat 15, 3846 AT in Harderwijk, voor het wijzigen van de inrichting in verband met in gebruikname van een overdekt parkeerterrein. 

Opleggen van maatwerkvoorschriften:
  • Op 19-08-2015: Maxat Café Lounge Tesselschadelaan 2, 3842 GB in Harderwijk voor het opleggen van maatwerkvoorschriften. 
Melding sloop/asbest:
  • Op 03-09-2015: Burgemeester Kemperstraat 9 en 19, 3841 HA in Harderwijk, voor het verwijderen van asbest. 
Voor de bovenstaande activiteiten gelden de landelijke milieuvoorschriften; een milieuvergunning is niet nodig. Het indienen van zienswijze tegen meldingen is niet mogelijk. Informatie: gemeente Harderwijk, tel. 411 911.

Bestemmingsplan Buitengebied – P-Veluwe
De gemeenteraad heeft op 3 september het bestemmingsplan Buitengebied – P-Veluwe gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft onder meer planologisch mogelijk gemaakt om een uitkijktoren met beeldmerk van Van der Valk te realiseren op de parkeerplaats aan de Boekhorstlaan. De uitkijktoren zal aan de rand van het parkeerterrein aan de zijde van de A28 worden geplaatst, zodat deze zichtbaar is vanaf de snelweg.
 
Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld in die zin dat de bestemmingsomschrijving Recreatie – Dagrecreatie is aangepast (regels art. 3.1, onder b). Daarnaast zijn beeldkwaliteitseisen opgenomen in de toelichting. Een overzicht van alle wijzigingen kunt u vinden via de link www.harderwijk.nl/plannenbuitengebied.
 
Het bestemmingsplan ligt met ingang van 17 september gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Gedurende deze termijn kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage worden ingesteld door een belanghebbende:
  • die tijdig zienswijzen heeft ingediend bij de gemeenteraad;
  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen heeft ingediend;
  • die het niet eens is met de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan.
Een ingesteld beroep heeft geen schorsende werking. Hiervoor kunt u een apart verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Informatie: afd. Ruimte, mw. C. van den Bedem, tel. 411911.
 
Het plan (NL.IMRO.0243.BP00031-0003) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans) of op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/plannenbuitengebied
 
Zakelijke beschrijving:
Ten behoeve van het aantonen van de economische uitvoerbaarheid van het plan is met de betreffende initiatiefnemer een anterieure overeenkomst gesloten. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst ligt gedurende dezelfde periode op dezelfde locatie voor een ieder ter inzage. Tegen de gesloten overeenkomsten en de zakelijke beschrijving kan geen bezwaar of beroep worden ingediend. Informatie: dhr. A. Koopmans, tel. 411 911.