Aanstelling Joost Fokkema als Talentmakelaar Hiphop bij Popschool Harderwijk

Popschool Harderwijk is verheugd om de aanstelling van Joost Fokkema als Talentmakelaar Hiphop aan te kondigen. Joost brengt een schat aan ervaring mee in de hiphop en zal de Popschool versterken met zijn expertise en netwerk. 

Hij is enthousiast over de groeiende hiphopscene en ziet de noodzaak in om deze te ondersteunen en te laten groeien

Tot nu toe was daar geen echte mogelijkheid voor en ontbrak er een goede plek waar alle facetten samen kon komen. Joost gaat daar verandering in brengen.

Als Talentmakelaar Hiphop zal hij zich inzetten om de talenten uit de regio Harderwijk en omgeving te begeleiden en te helpen bij het realiseren van hun dromen in de muziekwereld. Joost zal onder andere door door middel van open-mic en jamsessies, verbindingen leggen tussen de Popschool, de makers en partijen als Poppunt Gelderland, SAP, de MESS en Estrado. Op termijn volgt ook een talentmakelaar Pop, die zich vooral gaat richten op de ondersteuning van bands en popacts.

Joost: "Met mijn bijna 25 jaar ervaring als rapper kan ik je van alles bijbrengen over wat je nodig hebt om een dope tekst te schrijven, hoe je deze het beste kan opnemen in de studio en hoe je een goed optreden geeft als hiphop act. Ik leer je alle facetten van het “rapper zijn” en ik doe dit vol enthousiasme omdat ik zeer gepassioneerd ben in het ding wat ik het liefst doe: hiphop."

U-Create
In de kelder van Het Oude Stadhuis vinden onder leiding van Joost (artiestennaam Jagovitch) en Calvin Huisman (NameOnTheBeat) wekelijkse writing sessions plaats, waar muzikanten, dj's, producers en rappers elkaar ontmoeten en samen nieuwe tracks produceren. Naast de wekelijkse bijeenkomsten organiseert U-Create elke 3 maanden een jamsessie om de lokale hiphopscene en liefhebbers van hiphop een platform te bieden om zich te ontwikkelen en zich te laten zien. Zowel ervaren hiphoppers als nieuwkomers zijn welkom. Artiesten, dj's en producers krijgen de kans om hun vaardigheden te verbeteren en zichzelf uit te dagen in beat battles. Dj's kunnen ook een set draaien om hun vaardigheden op dit gebied te verbeteren. De eerste editie is op 31 maart in de MESS.

Imke Loeffen (Poppunt Gelderland): "Mooi initiatief en superbelangrijk voor de scene in en rond Harderwijk. Hoe meer kansen er lokaal voor talent zijn, hoe groter de kans dat ambitieuze muzikanten, dj's en producers ook de weg vinden naar de rest van Gelderland en daarbuiten. Dat perspectief werkt inspirerend."

Popschool Harderwijk is er trots op om Joost te verwelkomen in het team en kijkt uit naar de mogelijkheden die hij zal creëren voor jonge talenten in de hiphopscene. Samen zullen ze zich inzetten om de kwaliteit van de plaatselijke- en regionale hiphop te verbeteren en te promoten.

Joost Fokkema Popschool Harderwijk
(Joost Fokkema)

Stad als Podium Harderwijk

Adresgegevens


Harderwijk

Meer info