Aanleg eerste bruggen Waterfront

aannemer Mobilis TBI is gestart met de aanleg van twee beweegbare bruggen, die de nieuwe Strandboulevard verbinden met de Boulevard aan de zijde van het Dolfinarium en het toekomstige gebied ‘Kop van de Stadswerven’. 

 In verband met deze werkzaamheden is de Vissershaven vanaf medio november tot 1 april 2017 afgesloten voor al het vaarverkeer.


Bouwen op 'het droge'
In november is een tijdelijke dam in de Vissershaven gelegd, zodat de aannemer vanaf december de bruggen op ‘het droge’ kan realiseren. Beide bruggen bestaan uit een onderbouw van beton en bovenbouw van staal. De brug over de Vissershaven heeft in het midden een steunpunt.
In de week van 12 december wordt gedurende een periode van 2 dagen geheid om de palen van het steunpunt te plaatsen.
Deze werkzaamheden zijn goed hoorbaar in de omgeving. De aannemer probeert de geluidsoverlast tot een minimum te beperken. De werkzaamheden aan de brug over de Vissershaven duren tot eind mei 2017. De werkzaamheden aan de brug richting het Dolfinariumterrein duren tot en met juli 2017.

Voorbereidingen brug Stadshaven
Ook is gestart met het aanbrengen van damwanden voor de aanleg van de brughoofden voor de beweegbare brug over de Stadshaven. Deze brug verbindt straks de vernieuwde Strandboulevard ter hoogte van de Vischpoort met de Boulevard aan de zijde van het Dolfinarium.

Het plaatsen van de damwanden kan triloverlast geven in de omgeving. Deze werkzaamheden duren tot eind januari 2017.