Aaltjesdagen organiseert speciale speurtocht voor kinderen

Stichting Aaltjesdagen organiseert zaterdag 11 Juni een speciale kinderspeurtocht op de braderie. Daar zweven speciale helium letterballonnen die een uniek woord vormen. De hoofdprijs is een geheel verzorgde pannenkoekenfestijn van pannenkoekenhuis Hans en Grietje uit Zeewolde voor de gehele schoolklas. 

Stichting Aaltjesdagen wil op deze manier zoveel mogelijk kinderen oproepen om mee te doen

"Tijdens de braderie zweven de ballonnen her en der verspreid over de boulevard", zegt Ferry Los namens de organisatie. Kinderen kunnen zelf op zoek naar de letters en die op een papiertje of in de telefoon van hun ouders opslaan. Op verschillende plekken hangt een qr-code waar het juiste antwoord doorgegeven kan worden. "De letters vormen samen een woord. We maken het natuurlijk ook niet te makkelijk".
 
Uit alle goede inzendingen zal de organisatie één winnaar loten die met zijn of haar gehele schoolklas zal worden verrast door pannenkoekenrestaurant Hans en Grietje uit Zeewolde. Het restaurant sponsort ook deze hoofdprijs geheel belangeloos.
 
Aaltjesdagen is het grootste evenement van de Veluwe en brengt in drie dagen tijd zo'n 50.000 bezoekers naar Harderwijk. Het evenement wordt vaak gezien als de opening van het zomerseizoen van de Veluwe.
 
Ballonen speurtocht Aaltjesdagen Harderwijk
De speurtocht wordt  gesponsord door FLEE Events, Mireille Schram, Wolf Caravans en De Ballonnenwinkel.