Aaltjesdagen en Onderstroom bundelen krachten in één weekend

Stichting Aaltjesdagen en stichting Onderstroom bundelen hun krachten en gaan beiden evenementen in hetzelfde weekend organiseren. Onderstroom festival is dit jaar in hetzelfde weekend als Aaltjesdagen op de Wijde Wellen, beter bekend als de Strandboulevard. Beide stichtingen willen op deze manier mensen nóg meer laten genieten van al het moois wat Harderwijk te bieden heeft.

Met de samenwerking willen de stichtingen ook in de toekomst evenementen kunnen aanbieden aan alle Harderwijkers en de bezoekers van daarbuiten

Ook worden de stichtingen geconfronteerd met stijgende kosten, strengere regels rond evenementen en milieuregels. Om alsnog de evenementen gratis en volledig te kunnen aanbieden is er gekozen voor de samenwerking.
 
Onderstroom festival is een van de bekendste festivals binnen de Harderwijkse stadsgrenzen. Elk jaar is er een verrassende programmering. Dit jaar zijn er weer mooie samenwerkingen met andere Harderwijkse partijen: op zaterdagmiddag is er een uitgebreide gezinsprogrammering in samenwerking met Stad als Podium, en op vrijdag strijden verschillende kroegen uit de binnenstad om de kunsten van het publiek in een xxl silent disco-battle.

Festival Onderstroom
 
Aaltjesdagen is een jaarlijks, meerdaags festival in Harderwijk. Het festival geeft een mooi beeld van wat Harderwijk te bieden heeft op het gebied van toerisme, cultuur, historie en ontspanning en trekt jaarlijks ongeveer 50.000 bezoekers. Als opening van het drukke toeristisch seizoen is er op vrijwel elke plek in de stad iets te beleven. Muziek, (water)sport, dans, braderie, oude ambachten, botters en nog veel meer. Het programma verrast met daarin met een flinke portie gezelligheid, geschikt voor elke leeftijd. Aaltjesdagen is een van de grootste jaarlijks terugkerende festivals van de Veluwe, dat sinds 1983 ieder tweede weekend van juni plaatsvindt.
 
Voorzitter Robin Schalij van Stichting Aaltjesdagen: “We zijn erg blij met de samenwerking met Onderstroom. Samen kunnen we een nog beter evenement neerzetten. We bieden allebei net een iets andere invulling en samen kunnen we iets fantastisch neerzetten voor iedere bezoeker. Ik nodig iedereen dan ook van harte uit op de Aaltjesdagen en bij het Onderstroom festival”.
 
Gerwin Tromp bestuurslid, van Stichting Onderstroom: “Toen Robin ons benaderde om Onderstroom festival te verplaatsen naar het weekend van Aaltjesdagen, moesten we wel even goed nadenken, we doen het al zo lang in een ‘eigen’ weekend. Maar eigenlijk is het heel logisch om samen op te trekken. We kunnen elkaar helpen in allerlei logistieke zaken en vullen elkaar aan op gebied van de inhoud, wat uiteindelijk het meest belangrijk is”.
 
Voor meer informatie over de festivals kijk op www.stichtingonderstroom.nl of op www.aaltjesdagen.nl. Op korte termijn volgt de invulling van komend jaar.

Aaltjesdagen Ton Pors
(Foto Ton Pors)