Aalt Jansen en Aartje Jansen-Mouw (van het Bargje) 60 jaar getrouwd

Burgemeester Van Schaik bracht het bruidspaar dinsdag 17 december om 13.15 uur een felicitatiebezoek.

Echtpaar Jansen Mouw 60 jaar getrouwd

Levensloop 60-jarig bruidspaar de heer Jansen en mevrouw Jansen-Mouw 

Aalt Jansen is geboren op 03-04-1936 en Aartje Mouw is geboren 13-07-1938. Aalt is geboren in het Hofje aan de Havendam en komt uit een gezin van 7 kinderen. Aartje is geboren in Putten en komt ook uit een gezin van 7 kinderen. Beiden zijn een bekend gezicht in Harderwijk.

Aalt is  visser geweest op de HK7 en heeft daarna gekozen voor het vak stukadoor. Dit heeft hij het grootste gedeelte van zijn werkzame leven ook gedaan. Aartje heeft gewerkt bij de confectie in Putten en daarna bij de familie Essenburg (Hotel Wilhelmina) bij het station. Ook heeft ze een aantal jaren bij Dries van den Berg gewerkt.

Op een dag stond ze te wachten op de bus op de Markt en zag daar een leuke jongen op een motor. Zo hebben ze elkaar leren kennen. Na hun trouwen zijn ze ook gaan wonen in het Hofje aan de Havendam en via de Kleine Oosterwijck nu ongeveer 45 jaar geleden aan de Havendam 52 terecht gekomen. Dit was altijd een wens van Aalt om op het Bargje te wonen.

Ze hebben 4 kinderen, die ook allemaal in Harderwijk wonen en 6 klein- en 3 achterklein-kinderen.

Aalt mag graag over Harderwijk en de visserij vertellen. Hij is dan ook geregeld te zien op HK13TV. Aartje gaat geregeld in de Oude Synagoge helpen met aardappels schillen en gezellig een bakkie doen.