60-jarig huwelijksjubileum echtpaar Ennenga

Op woensdag 23 december 2015 heeft het echtpaar E. Ennenga en I.R. Ennenga-Kerp hun 60-jarig huwelijksjubileum gevierd. Burgemeester Harm-Jan van Schaik heeft het bruidspaar een felicitatiebezoek gebracht in verzorgingshuis De IJsvogel te Ermelo.
 

Erik Ennenga en Inge Kerp hebben elkaar ontmoet in Naarden op de kermis.

Het was een beetje gearrangeerd door een vriendin van Inge, Jannie, zij had nog een leuke neef.
Erik woonde in Wassenaar en Inge in Bussum dus fietste hij heen en weer. Hij nam haar mee uit zeilen iets wat hij graag deed maar Inge vond het water maar koud en nat.

Ze zijn getrouwd in Wassenaar maar dat is niet een hoogte punt geweest daar ze tegelijk trouwden met een ander stel.
Ze hebben een huisje in Wassenaar gekregen maar woonden daarvoor ook bij haar ouders in Bussum, het was moeilijk om aan een woning te komen.

Vervolgend zijn ze verhuist naar de Randweg in Harderwijk in verband met het werk van Erik. Hij was officier in het leger. Ze hebben in la Courtine (Frankrijk) gewoond daar was Erik commandant van de Nederlandse eenheid. Inge ging dan met de trein naar La Courtine met 3 kleine kinderen en 1 opkomst dat was een heel avontuur. In Frankrijk hebben ze bij Madame Levaché en hun zoon Jean en het konijn gewoond.

Ze kregen samen 5 kinderen Sjoerd, Miebeth, Johanna, Marleen en Esther. Esther is 10 jaar geleden overleden na een val van de fiets in Harderwijk.

We gingen graag op vakantie, of met de trein en de bolderkar naar Limburg en later met de mercedes naar Frankrijk een maand trokken ze dan met z’n allen naar t zuiden met de tent. Via de Alpen, soms Italië richting Freiburg (Duitsland) waar familie van Inge (oorspronkelijk Duitse) woonde die ze stee vast een bezoek brachten.

Erik heeft aan de wieg gestaan voor Progressief Harderwijk en was fervent bezoeker van Politiek Cafe. Hij zeilde graag met de Spanker “Cnurf”.

Inge nam met veel gemak kinderen op dat werden de pleegkinderen waar ze nu nog steeds contact mee hebben zij zijn echt een onderdeel van de familie geworden, Dieneke en Rickje.
Op woensdag 23 december 2015 heeft het echtpaar E. Ennenga en I.R. Ennenga-Kerp hun 60-jarig huwelijksjubileum gevierd.