60-jarig bruidspaar J. Hoekman en H. Hoekman-van der Gronden (video)

Dhr. en mw. Hoekman hebben elkaar in 1956 leren kennen bij de Westerbouwing in Oosterbeek.

Mevrouw Hoekman vd Gronden, is geboren en getogen in Oosterbeek en dhr, Hoekman is geboren in Groningen.

 

Hij werkte als schipper bij rederij Westerbouwing en voer tussen Arnhem en de Westerbouwing, dat was in die tijd een toeristische attractie. Op 6 april 1957 zijn ze verloofd en op 4 mei 1957 getrouwd. In eerste instantie zouden ze op 3 mei trouwen, maar de familieleden van Meneer Hoekman voeren allemaal op binnenvaartschepen en waren in de week niet in staat om vrij te nemen voor een bruiloft dus werd de trouwdag een dag opgeschoven. Omdat zaterdag een aparte, en dure dag was lag er wel een mooie rode loper. Overigens heeft men om 20.00 uur s’avonds wel een minuut stilte gehouden.

Na hun trouwen zijn ze naar Harderwijk verhuisd omdat meneer Hoekman ging werken bij de Zuiderzeewerken.

Hij vervoerde personen en lading van Harderwijk naar het eiland bij Lelystad.

Later gingen ze beide werken bij Rederij Flevo, meneer Hoekman als kapitein en mevrouw Hoekman in de bediening. Zij hebben jaren aan de haven gewoond. Eerst in een klein huisje in het hofje, Havendam en later op een woonark in de haven.

In 1962 zijn ze een eigen rederij begonnen in Elburg, Rederij Randmeer.

(bestaat dit jaar dus ook 55 jr) In Harderwijk was al een rederij en toentertijd wilde ze ook graag rondvaartboten in Elburg.

Toen de kinderen kwamen is mevrouw Hoekman thuis gebleven, zij hebben 2 dochters gekregen. Terwijl meneer Hoekman druk in Elburg aan het werk was, hield mevrouw Hoekman thuis de boel draaiende met huishouden , maar ook met de zaak, telefoon aannemen en de was van het bedrijf.

Een aantal jaren geleden hebben ze het rustig aan gedaan en de twee dochters en schoonzoon houden nu de zaak draaiende.