35 Geslaagden voor het Taalhuis

Op maandag 15 mei ontvingen 24 taalvrijwilligers het certificaat uit de handen van wethouder Gert-Jan van Noort. 

Zij hebben een basistraining van vier dagdelen afgerond en staan te popelen om volwassenen te helpen met beter lezen en schrijven. Een aantal andere taalvrijwilligers werkt parttime of zit nog op school en krijgt het certificaat op een later moment.

Veel mensen schamen zich nog omdat zij de nieuwsbrieven niet goed begrijpen, een bijsluiter niet kunnen lezen of moeite hebben met het schrijven van brieven. Ook voor mensen die geboren en getogen zijn in Nederland is het niet altijd vanzelfsprekend dat zij op een goed niveau kunnen lezen en schrijven.  Zij kunnen terecht in de Bibliotheek en worden dan verder geholpen door een taalvrijwilliger. Dit is geheel kosteloos.

Wethouder Gert-Jan van Noort: ‘Laaggeletterdheid staat hoog op de agenda in Harderwijk en omgeving. Wat ben ik blij om te zien dat er zoveel vrijwilligers zich met passie inzetten om een ander te helpen. Hier wil ik zeker mijn waardering voor uitspreken en ik beloof u om dit onderwerp ook de kaart te houden! ’

Het Taalhuis

Het Taalhuis is er voor volwassenen die willen bijscholen op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden.  Kent u iemand die ook wel wat hulp kan gebruiken met lezen en schrijven? Dan kunt u ook samen naar de Bibliotheek komen. De taalvrijwilligers hebben er zin in!