2Tone treedt vrijdag 4 maart op in de Zin Harderwijk

Gitarist Omar Bakker en zangeres Anne Corporaal vormen samen 2Tone. Het duo maakt dit jaar de tour ‘In Time’ door heel Nederland en doet vrijdag 4 maart Harderwijk aan voor een optreden in Centrum de Zin.

2Tone speelt op geheel eigen wijze bestaande soul-, blues-, pop- en jazznummers en werkt momenteel aan een eigen repertoire. De roots van Omar Bakker liggen in de blues.

Bakker speelde jaren achtereen in diverse bluesbands. Hij kan terugkijken op samenwerking met bekende muzikanten, waaronder de legendarische gitarist Jan Akkerman. Omar Bakker is geen onbekende in het muziekwereldje; in 2015 werkte hij nog nauw samen met de bekende Groninger singer-songwriter Martin Korthuis. Veel Harderwijkse muziekliefhebbers herinneren zich vast nog wel het schitterende optreden van Omar en Martin een jaar geleden in de Catharinakapel.

Zangeres Anne Corporaal deed ruime ervaring op bij diverse theaterproducties, zoals Theater te Water. Ze blijft zich als zangeres ontwikkelen. Zo volgde zij recentelijk nog de masterclass ‘Billie Holiday’ onder leiding van de bekende jazzzangeres Astrid Seriese. Corporaal’s krachtige ‘lazy’ en gevoelige stemgeluid, gecombineerd met Omars authentieke gitaarspel, maakt 2Tone tot een karakteristiek duo met een geheel eigen geluid.

Het optreden in Centrum de Zin (hoek Verkeersweg-Stationslaan) begint 20.15. Zaal open 19.00 uur. Entree: 8 euro. Kijk voor een voorproefje op www.2tonemusic.nl.