2ICT houdt Harderwijk veilig (blog)

Cybersecurity klinkt als iets wat alleen bij grote bedrijven een risico is. Toch loopt iedereen risico’s op dit gebied. Het is niet de vraag óf je er mee te maken krijgt, maar wanneer. 

Welke onbekende risico’s loopt jouw bedrijf? 

Elk apparaat wat aan het internet of een netwerk is gekoppeld wordt bedreigd. Denk aan een phishing e-mail, het gebruik van simpele wachtwoorden, malware en/of ransomware.

Wist je dat verreweg de meeste aanvallen en hacks via het personeel binnenkomen?  
Als ICT’er kunnen we alles technisch inrichten om de IT beveiliging te verhogen. Echter een belangrijk onderdeel is het bewust maken van de gebruikers. Zij openen een mailtje, maken verbinding met een onveilig draadloos netwerk, etc. Hiermee laten zij het digitale raampje openstaan. En dat is precies wat een cyber-crimineel zoekt.

Deze risico’s kosten een werkgever erg veel geld. Denk aan alle tijd en moeite die nodig is om een externe expert in te huren, alle uren van collega’s en, het ergste, de risico’s die je loopt ten opzichte van jouw klanten.

Voorkomen is beter dan genezen
Ook hier geldt, voorkomen is beter dan genezen. Uit onderzoek is gebleken dat iets meer dan de helft van de Nederlandse organisaties beweert zich voldoende te hebben beschermd tegen een cyberaanval. Het instellen van goede wachtwoorden, het goed beveiligen van de bestanden, het gebruik van een virusscanner en het maken van een back-up worden genoemd als de maatregelen die voldoende bescherming zouden moeten bieden.

Bewustwording
Veel ondernemers weten echter niet welke risico’s ze nog meer lopen. Wanneer we doorvragen naar maatregelen en risico’s blijkt dat er nog het nodige kan gebeuren. Voor onze klanten en relaties willen we graag zorgen voor een veilige IT omgeving. Daarom maken we je graag bewust van zowel de risico’s die je loopt als de oplossingen die we kunnen bieden. Want met de bewustwording van de risico’s onder je medewerkers kan al een grote slag worden geslagen.

Oplossingen
Onze klanten helpen we op verschillende gebieden met hun beveiliging. Wij voeren proactief beheer op hun IT omgeving uit waarbij de beveiligingscomponent veel aandacht krijgt. Ook ons SAM Cyberalarm is een veelgebruikte oplossing om de beveiliging te verhogen. Daarnaast maken we medewerkers bekend met cybersecurity bedreigingen zoals bijvoorbeeld phishing e-mails middels workshops. Lees hier meer over deze workshop.

Wil jij direct geholpen worden? Dan komen ze graag eens bij je langs.

Erwin Bruinink – Eigenaar 2ICT