25 Jarig bestaan van de Stichting Sportzaal Hierden

Het bestuur van Stichting Sportzaal Hierden nodigt u hierbij van harte uit om de receptie van het 25-jarige jubileum bij te wonen op vrijdag 26 juni 2015. Aanvang 19.00 uur. Locatie Sporthal De Rumels Hierden.

Saamhorigheid en verantwoordelijkheid

In deze brochure willen wij u vertellen over de Stichting Sportzaal Hierden. Ik wil met u even terug gaan naar 1989. Vanuit het bestuur van de toen nog hetende Gymnastiek- en Volleybalvereniging HSC werd het initiatief genomen om voor de Hierdense sportverenigingen te onderzoeken of het haalbaar was een sportzaal te bouwen.

Er werd een commissie samengesteld bestaande uit Jan Kevelam, Martin Tmmer en Wijnand Schuurkamp voor het haalbaarheidsonderzoek. Onderdeel van het onderzoek was ook het bezoeken van alle fracties van de politieke partijen die zitting hadden in de Gemeenteraad van Harderwijk.

De heren wisten ook wel dat het in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 1990 het wel eens goed zaken doen was met de fracties. In die periode was ik bestuurslid en actief volleyballer van VVH, lid van de Gemeentelijke Sportraad en bestuurslid en schaduwfractielid van de VVD. Op een fractieavond van de VVD kwam ik in aanraking met genoemde heren. Voor mij was het direct duidelijk dat wij dit particulier initiatief moesten steunen.

Ik weet niet of mijn “inzet” de reden was, maar ik werd na het door de gemeenteraad genomen besluit om de Stichting fi nancieel te ondersteunen gevraagd zitting te nemen in het bestuur van de te vormen Stichting Sportzaal Hierden. Ik vormde samen met Jan Boonen, Evert Jacobs, Jan Kevelam en Lies van Nijhuis het bestuur van de Stichting.

Met uitzondering van Jan Boonen, overleden in 2010, vormen wij nog steeds het bestuur. Het huidige bestuur bestaat nu uit bovenvermelde personen aangevuld met Gerrit Franken (2010) en Henk Hop (2014). Ook rasechte Hierdenaren die mij net als de andere bestuurders met enige regelmaat als ‘Harderwieker’ noemen. Ik beschouw dat altijd als een compliment. Het tekent de saamhorigheid van het Stichtingsbestuur waarin we gezamenlijk de verantwoordelijkheid hebben voor onze mooie sportaccommodatie.

Jan Landman
voorzitter

Klik op de foto voor de volledige krant
Stichting Sportzaal Hierden