1e Harderwijker Museumnacht!

Op 14 oktober organiseert Stadsmuseum Harderwijk de 1e Harderwijker Museumnacht!

Op drie locaties kan je genieten van al het moois dat ze te bieden hebben:

  • Het Marius van Dokkum Museum, gevestigd in de oude Snijcamer van de Gelderse Academie, is extra open van 17:00 tot 21:00 uur (gratis toegang) en Marius is er dan zelf aan het schilderen van 19:00 tot 21:00 uur. Altijd al willen weten hoe Marius te werk gaat? Tijdens de Museumnacht kun je hem van alles vragen over zijn werk!
  • De Grote Kerk wordt van binnen en buiten prachtig uitgelicht en is te bezoeken van 14:00 tot 21:00 uur (gratis toegang). Bekijk de unieke schilderingen en luister van 19:00 tot 21:00 uur naar prachtige livemuziek op vleugel, orgel en panfluit. Dit belooft een prachtig samenspel te worden.
  • Bezoek het Stadsmuseum bij avond: een magische belevenis! Het museum staat deze avond in het teken van het Harderwijker nachtleven door de jaren heen. Bekijk de foto-expositie en ontmoet de figuren uit de nacht. Het museum is van 18:00 tot 01:00 uur geopend (gratis toegang). Vanaf 21:00 uur heten de Madam van Pension Harderwijk en een aantal van haar nachtelijke gasten je persoonlijk welkom!
Ga deze avond vooral ook even kijken bij onze buren op de Smeepoortenbrink. Daar zetten de bewoners op het plein de Haringvangst centraal. Kortom, genoeg te zien en te beleven in de binnenstad van Harderwijk!
 
Museumnacht is een samenwerking met HeerlijkHarderwijk in het kader van het Hanzejaar 2023. De foto-expositie is mede tot stand gekomen door: Peter Sitsen, Erik Rudolphs, Harry Schipper, Nicky's Inn, De Boterlap Harderwijk, Herinner je Harderwijk/Hierden, en vele anderen!

Meer informatie via: https://www.stadsmuseum-harderwijk.nl/activiteiten/museumnacht-in-24-uur-hanze/