100 jaar school Hierden (Bekijk de video)

Maandagmorgen 20 juni 2022 was de aftrap van het 100-jarig jubileum van CBS de Parel in Hierden. Burgemeester Harm-Jan van Schaik en wethouder Marcel Companjen waren bij de start van de jubileumweek aanwezig. Bekijk de video.

Alle kinderen van de basisschool kwamen verkleed als boerin of boerinnetje naar school

CBS de Parel 100 jaar Hierden

Ze verzamelden zich op het schoolplein, directrice Alice Vrijhof heette iedereen welkom en een nieuw ontworpen vlag werd gehesen. De nieuwe vlag is ontworpen door Isa vd Hoorn uit groep 8. De leerlingen zongen een jubileumlied en burgemeester Harm-Jan van Schaik opende met twee leerlingen de feestweek. Ook werd van alle groepen een klassefoto van de kinderen in klederdracht gemaakt.

CBS de Parel Hierden 100 jaar

Er worden deze week allerlei activeiten georganiseerd, maandag waren er activiteiten in de klas, dinsdag een sportdag met hulp van GA!Harderwijk, woensdagavond (vanaf half zeven) wordt een optocht gehouden, kinderen uit groep 1 en 2 zitten op de kar, de anderen kinderen gaan lopen. De route zal rondom de school zijn, donderdagavond kunnen belangstellenden de school bezoeken en kijken wat de kinderen gemaakt hebben in de afgelopen zes weken, vrijdag wordt de week afgesloten met muziek en poffertjes op het schoolplein. 

CBS de Parel 100 jaar

Christelijke basisschool de Parel in Hierden bestaat dit jaar precies een eeuw

Een redactie werkt aan een jubileumuitgave vol foto's en anekdotes over die 100 jaar. Ze zijn hierbij op zoek naar anekdote's, foto's en verhalen. Wie een of meerdere foto’s in de aanbieding heeft, kan dat melden aan de redactie via het mailadres: redactiehierden@gmail.com Indien mogelijk de foto’s graag zelf inscannen (op hoge resolutie) en daarna doormailen. Lukt dat niet, vermeld het dan even in de mail. Bij een foto heeft de redactie ook de namen nodig van de mensen die zijn afgebeeld, een jaartal/periode en uiteraard een uitleg van maximaal 200 woorden. Let op: de redactie maakt uiteindelijk een selectie uit het aanbod. Alle inzendingen zijn echter meer dan welkom, omdat de samenstellers veel informatie nodig hebben om ‘het verhaal’ te vertellen.

Vragen? Mail naar redactiehierden@gmail.com

School met de Bijbel Hierden