Zwarte rugtas van politie agente gestolen

Afgelopen woensdagavond reed een politie agente over de Oranjelaan in Harderwijk toen zij een man erg veel interesse zag hebben in een paar auto’s. Hierop parkeerde zij haar opvallende Mercedes Vito op de Oranjelaan.

Toen de man haar zag liep deze naar haar voertuig. De politie agente deed hierop het raam aan de bijrijderszijde snel open en sommeerde de man te blijven staan

De agente zag dat de man iets door liep. Hierop sprong zij uit haar voertuig en liep snel om de achterzijde van de bus naar de man toe. Doordat de bus geblindeerde ramen had verloor zij de man heel even uit het oog.

Toen zij aan de bijrijderszijde was, zag zij dat de man toch was blijven staan. De agente zag dat de man een plastic tas vasthield en zag dat de man daarachter een zwarte rugtas “verstopte”. Omdat zij het vermoeden had dat deze rugtas misschien wel gestolen was, vroeg zij of een andere collega kon assisteren.

Terwijl de toegesnelde collega verder met de man in gesprek ging, besloot de agente op onderzoek uit te gaan naar de herkomst van de rugtas. Ondertussen deed haar collega een bijzondere vondst in de rugtas.

Niet veel later hoorde de agente via de meldkamer dat haar collega genoeg bewijs had om de man aan te houden. Nieuwsgierig liep zij terug om de reden van aanhouding te horen. Zij zag dat haar collega met een grote glimlach op zijn gezicht de zwarte tas omhoog hield en vroeg of deze tas van haar was.

Tot grote verbazing van de agente bleek de zwarte rugtas die de man bij zich had, haar eigen rugtas te zijn die zij eerder die middag op de bijrijder stoel had gezet. De man was zo brutaal geweest om de rugtas te pakken, terwijl zij om de bus heen liep. Later op het bureau bleek dat de man eerder die week ook al de tas van een bejaarde vrouw had gestolen.

(Bron: Politie Veluwe-West)