Zwart Wit O21 herpakt zich in de derby tegen EFC O21 (wedstrijdverslag)

Na een weekend met teleurstellende uitslagen voor een aantal stond de wedstrijd van de beloftes, O21 spelers op het programma. Dit keer thuis tegen de buren van EFC.

Een aantal blessure gevallen zorgde ook nu weer voor wat gepuzzel, maar uiteindelijk stond er weer een goede mix van 1,2 en JO19-1 op het veld en zelfs 1 speler van de JO15-1

De wedstrijd begon wat slordig met een hoop individuele fouten en verkeerde keuzes aan de bal, dit leidde tot een aantal mogelijkheden/kansen voor EFC maar Farhad Didari hielt zijn doel schoon. Een moment van onachtzaamheid van Zwart Wit’63 in de 15e minuut, waar EFC handig gebruik van maakte, leidde tot de 0-1. Op dat moment was dat niet geheel onverdiend.

Na de goal pakte de jongens het redelijk op en domineerde in balbezit maar kwamen weinig tot echte grote kansen. Helaas was het na 30 minuten spelen over voor Christiaan Doornhof die al wat ongemakken had voor de wedstrijd. Zijn vervanger was Taoufik Khoutour.

Vlak voor rust kwam Silvano Wild in een scoringspositie en schoot de bal knap in de verre hoek Ruststand: 1-1. In de rust werden de koppen even dezelfde kant opgezet door de staf en werden een aantal tactische punten besproken die verbeterd moesten worden om tot een goed resultaat te komen. De 2e helft begon en vanaf de 1e minuut was Zwart Wit heer en meester en was grotendeels in balbezit. Een cornerbal werd geschampt met een hoofd  en door goed afjagen door Silvan Wild en Luuk Granneman kreeg Shiyar Mustafa de bal voor zijn voeten en schoot op de goal. Op een haartje na mis. Een vrije trap van Ruben Karssen ging net over.

Het was wederom Silvano Wild, die vanuit een diepte pass van Sam van der Spek, 1 op 1 de keeper niet wist te passeren, maar in 2e instantie koelbloedig afrondde.  Op het scorebord stond de 2-1. Verdient.

Vlak voor dit moment had Zwart Wit’63 2 wissels doorgevoerd. Damian Schouten en Daan Granneman kwamen het veld in voor resp. Aalt Klaassen en Shiyar Mustafa. Een aparte vermelding waard gezien zij meer dan prima invalbeurt voor een op papier JO17 en zelfs een JO15 speler. Daan lost hiermee zijn broer Luuk af als jongste debutant ooit in de onder 21. Een beloning vanuit de club voor de ontwikkeling van deze zeer jonge speler!

Uiteindelijk viel ook de 3-1 door wederom Silvano Wild die hiermee zijn 3e van de avond maakte en de eindstand op het bord zette.
Al met al een positieve avond en prachtig om te zien dat het talent binnen onze vereniging verder gaat dan alleen het 1e, 2e en JO19-1 en de toekomst er rooskleurig uitziet binnen onze club.

We sluiten deze mini competitie af als 2e in de poule achter het ongenaakbare Hoevelaken. Gezien onze prestatie is de kans nog aanwezig dat wij ons plaatsten voor het eindtoernooi in Juni bij Sparta Enschede, dit zou dan voor de 3e keer op rij zijn.

Farhad Didari, Christiaan Doornhof (30’ Taoufik Khotour), Ruben Karssen, Sam van der Spek ©, Ilyas Gennissen, Aalt Klaassen, (72’ Damian Schouten),Thomas Kamphorst, Luuk Granneman, Shiyar Mustafa, (72’ Daan Granneman) Demian van den Brink, Silvano Wild.