Zuiderzee derby en winst voor VVOG

Voor VVOG 1 stond er dit weekend een bezoek bij hekkensluiter s.v. Huizen op het programma. 

De selectie werd ook dit weekend weer gesteund door veel meegereisde Harderwijkers. Er was zelfs een boot over het koude randmeer gevaren om de selectie een warm hart toe te dragen. De boot was goed op tijd om om half drie de Zuiderzee derby te zien beginnen.

Huizen begon goed aan de wedstrijd en met name buitenspeler Iry Etwi was op dreef met mooie acties en sterke voorzetten. In de 17e minuut drong Huizen verder aan en creëerde ze een goeie kans, maar Frans Koornberg was op zijn hoede en tikte de bal uit de hoek. VVOG kwam er direct pijlsnel uit en via meerdere schijven kreeg Wilko Braam de bal op zijn schoen, hij dacht niet na en volleerde de bal fantastisch in de bovenhoek. Voor Braam betekende dit zijn eerste doelpunt van het seizoen.

VVOG pakte na de openingstreffer de controle over de wedstrijd terug en kreeg grip op het middenveld. In de eindfase van de 1ehelft golfte het spel op en neer en regende het kansen. Labari kreeg in de 40ste minuut een grote kans om de voorsprong te verdubbelen maar de bal spatte uiteen op de lat. De Harderwijkers roken daarna bloed en na een mooie pass van Jeremy de Graaf kon Merraki vrij voor de keeper inschieten, maar hij bleef niet koel en mistte. Twee minuten later kreeg Huizen een enorme kans om op gelijke hoogte te komen. De Klein gaf een slappe terugspeelbal en Huizen kon alleen op Koornberg af maar de sluitpost redde fenomenaal, de meegereisde supporters konden met een gerust hart rusten.

De 2e helft begon met een schrikmoment voor iedereen op sportpark de Wolfskamer, Merraki ging een luchtduel aan maar kwam verkeerd terecht. Door de fikse klap kon Merraki zijn wedstrijd niet meer vervolgen en werd hij vervangen door Biya. Het leek net of VVOG na de blessure van Meraki een beetje in shock was, Huizen was sterker en VVOG stond aardig onder druk. In de 53ste minuut kreeg Guido de Graaf van Huizen een kans maar zijn schoot werd goed geparreerd door wederom Frans Koornberg. VVOG had het lastig met Huizen, maar hield wel stand. Beide ploegen konden de bal niet lang in de ploeg houden en zo werd het een slordige 2e helft.

In de 73ste minuut kreeg Huizen opnieuw een grote kans om de stand gelijk te trekken maar Etwi kon ‘’sta in de weg’’ Koornberg niet kloppen.Huizen wisselde twintig minuten voor tijd zeer aanvallend door een extra spits in te brengen. De spanning rond en in het veld was groot en dat maakte het spel er niet veel beter op. VVOG leek de overwinning uit het vuur te slepen maar Guido de Graaf kreeg vogelvrij voor Koornberg de bal opnieuw niet langs de uitblikkende keeper. Daarna kwamen de punten niet meer in gevaar.

VVOG boekte een belangrijke en zwaarbevochten overwinning en klom een paar plaatsjes op de ranglijst. De groen witten zijn nu terug te vinden op de achtste plaats. Volgende week staat er een wedstrijd op het programma tegen Rijnsburgse Boys. We hopen u ook volgende week op sportpark de Strokel te zien om de selectie weer aan te moedigen.