Zorgdat helpt bij het invullen van de belastingaangifte!

Je kunt voor hulp bij de belastingaangifte 2019 terecht bij Zorgdat. Deskundige vrijwilligers helpen bij de belastingaangifte.

Belastinghulp Harderwijk

De belastinghulp is gratis en bedoeld voor mensen met een laag inkomen en vermogen. De inkomensgrens voor alleenstaanden is € 25.000,- Het vermogen van een alleenstaande mag maximaal € 30.000,- zijn.  De inkomensgrens voor gehuwden of samenwonenden (gezamenlijk) is
€ 30.000,- en het vermogen maximaal € 30.000,-.
 
Je inkomen vind je op je jaaropgave. Als je voor hulp bij je belastingaangifte gebruik kunt maken van hulp van een vakbond of ouderenbond, kom je niet in aanmerking voor hulp van Zorgdat.  
 
Belastingaangifte doen kan alleen met behulp van persoonlijke DigiD-gegevens. Wil je deze meenemen naar de afspraak? De vrijwilligers kunnen eventueel ook helpen met het aanvragen van een Digi-D.
 
Deze afspraak kan worden gemaakt op verschillende locaties in Harderwijk, namelijk:
  • Zorgdat – Deventerweg 4
  • Wijkontmoetingscentrum Drielanden – Triasplein 9
  • Wijkontmoetingscentrum Stad – Houtkamp 33
  • Wijkontmoetingscentrum de Aanleg – Albert Verweyplein 30
  • MFC de Roef – Zuiderzeepad 1
  • ’t Onderonsje – Koetshuis Hierden, Zuiderzeestraat 149 
Het is ook mogelijk dat de vrijwilliger bij je thuiskomt.
 
Let op: de Belastingdienst let er dit jaar extra op of je belastingaangifte op voor 1 mei 2020 binnen is. Houd daar s.v.p. rekening mee!
 
Vanaf maandag 3 februari kun je bellen naar Zorgdat om je aan te melden. Het telefoonnummer is 0341-434656. Een vrijwilliger belt je vervolgens terug om een afspraak te maken.