Zomerlezen voor de jeugd in de bibliotheek Harderwijk

Eindelijk zomervakantie! Zes weken lang luieren en misschien wel lekker lezen, heerlijk! 

Jezelf tijdens de vakantie verliezen in een spannend boek, voor veel kinderen pure ontspanning.

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die niet lezen tijdens de zomervakantie in niveau gelijk blijven of zelfs achteruit gaan, terwijl kinderen die veel lezen na de vakantie een hoger leesniveau hebben. Om het lezen extra leuk te houden en deze zomerdip te voorkomen, wordt het Leesprogramma ‘Op het puntje van je stoel’ en de VakantieBieb aangeboden.

Op het puntje van je stoel

Voor de lezers is er in de bibliotheek een uitdagende doeposter met tips, spelletjes en weetjes, een leespaspoort en een leuke boekenlegger te krijgen. De boeken van het Leesprogramma zijn lekker spannend, soms een beetje eng maar vooral vol avonturen. Zoals bijvoorbeeld detectiveverhalen, boeken over schatten, spionnen, piraten, rovers, geesten, dieven, inbrekers en zo. Maar ook spannende avonturen op school, met vriendjes, vriendinnetjes, of griezelige belevenissen tijdens vakanties of logeerpartijtjes.
Het Leesprogramma ‘Op het puntje van je stoel’ laat kinderen kennismaken met al die spannende, en een beetje enge of griezelige boeken die er in de bibliotheek zijn. De boeken zijn te vinden op de speciale displays in de vestigingen van Bibliotheek Noordwest. Het Leesprogramma loopt tot 21 augustus.

VakantieBieb

Hou je meer van digitaal lezen of wil je dat wel eens proberen, download dan de gratis VakantieBieb-app voor tablet en smartphone. Hierop staan 30 prachtige jeugdboeken om lekker op vakantie te lezen.

Je hoeft er geen lid voor te zijn van de bieb en de VakantieBieb is geopend t/m 31 augustus. www.vakantiebieb.nl