Harderwijk Anders stelt vragen over openingstijden zwembad De Sypel

De warmte zorgt ervoor dat Harderwijkers, maar ook mensen uit naburige gemeenten, dagjesmensen en toeristen één van onze verkoelende plekken langs het water of het stadsstrand opzoeken. Maar uiteraard hebben we ook ons fijne zwembad De Sypel.

In omliggende gemeenten ziet men de trend dat er door zwembaden gebruik wordt gemaakt van een reserveringssysteem, zodat de anderhalvemetersamenleving kan worden nageleefd en het niet te druk wordt.

De Sypel maakt daar echter geen gebruik van en geeft op het moment zelf aan via de socialmediakanalen dat er geen plek meer is. Mensen die op dat moment willen komen zwemmen worden dus op dat moment niet meer toegelaten.

Op basis van klachten die Harderwijk Anders hierover én over openingstijden heeft mogen ontvangen heeft Harderwijk Anders het college de volgende vragen gesteld:

1. Het buitenbad van De Sypel is in de zomervakantie geopend op de volgende tijden:
  • Maandag t/m vrijdag van 7:00 tot 20:00 uur. Zaterdag en zondag is het geopend van 10:00 tot 16:00 uur en bij verruiming van openingstijden bij toeval van 10:00 tot 17:00 uur.
  • Volwassenen zijn natuurlijk niet de gehele zomervakantie vrij en zullen voornamelijk (met de kinderen) langskomen in de weekenden.
  • Is het college het met Harderwijk Anders eens dat het minstens opvallend is dat er in de weekenden juist kortere openingstijden zijn dan doordeweeks?
2. Ziet het college kans om de openingstijden van het buitenbad in de weekenden te verruimen naar de doordeweekse openingstijde

3. Is het college het met Harderwijk Anders eens dat de gastvrijheid van de Sypel in het geding komt door het enkel vermelden wanneer er geen plek meer is om te komen zwemmen? 

4. Kan het college aangeven of het, wegens het waarborgen van de klantvriendelijkheid, mogelijk is om een reserveringssysteem te gebruiken?

Wij kijken uit naar de reactie van het college.