Zilver en 2 maal brons bij Worldserie voor Lisa Kruger

Eén jaar en negen maanden moesten de zwemmers van paralympisch TeamNL wachten op een groot internationaal toernooi. Afgelopen weekend was het eindelijk zo ver en kwamen paralympische zwemtoppers van wereldniveau onder strikte voorwaarden bij elkaar voor de Worldserie 2021 in Berlijn.

Voor de Harderwijkse Lisa Kruger werd het lange wachten beloond met mooie tijden en drie medailles

De inmiddels 20-jarige paralympische topzwemster zwom vier afstanden en bereikte op alle vier de afstanden de A-finale in het multi-klasse toernooi met vele wereldkampioenen uit de diverse classes.

De sfeer van internationale concurrentie deed Kruger zichtbaar goed, want Kruger liet in Berlijn vier beste seizoentijden met twee persoonlijke records noteren. Op de 100 meter schoolslag dook Kruger als tweede zwemster ooit in de wereld in haar handicap-classe SB9 onder de 1.14 minuten grens. In de finale liet Kruger vol verbazing 1.13,72 noteren, wat een dik persoonlijk record (oude pr 1.14,43) opleverde en een zilveren medaille.

Ook op de 50 meter schoolslag werd een persoonlijk record gezet. Haar nieuwe tijd: 34,32. Deze tijd was goed voor brons in het sterk bezette deelnemersveld in het Duitse Berlijn. De 100 meter vrije slag werd ook in een beste seizoentijd gezwommen (1.01,67).

Nog een derde medaille was er voor Kruger tijdens de slotdag op de 200 meter wisselslag. Met 2.29,23 werd er door Kruger wederom een beste seizoentijd gezwommen en mocht zij voor een tweede maal zelf een bronzen medaille om haar nek hangen.

De Worldserie in Berlijn was de eerste en direct ook het laatste paralympisch zwemtoernooi voor de Paralympische spelen van Tokyo, welke gaan starten op 24 augustus 2021. Kruger zal daar starten op de 100 meter vrije slag, de 100 meter schoolslag, de 100 meter rugslag en de 200 meter wisselslag.

Lisa Kruger Berlijn juni 2021