Zeilschool de Randmeren neemt als eerste zeilschool de opvolger van de Valk in de vaart

Half april neemt Zeilschool De Randmeren 2 Aira’s 22 in gebruik. Daarmee is de Randmeren de eerste zeilschool in Nederland die deze nieuw ontwikkelde open boot in de vaart neemt. 

Overtuigd van de kwaliteiten van het schip ontworpen door Simonis Voogd en ontwikkeld door Jos Snijders Blok van Airaboat.

De zeilschool was al enkele jaren op zoek naar een mogelijk opvolger van de steeds meer gedateerde Polyvalk en heeft deze gevonden in de Aira 22:
  • Goed zeilen
  • Veel comfort en ruimte: 2 – 6 personen
  • Modern tuig: uitgebouwd grootzeil en genaker
  • Uitgerust met elektro hulpmotorKortom een sportieve en moderne boot die “samen zeilen” wel heel aantrekkelijk maakt.
De Randmeren, gevestigd op een locatie aan het Veluwemeer tegenover Harderwijk, gaat de boot inzetten voor lessen én verhuur. Erik Jeuring, mede-eigenaar van de zeilschool: “De Aira 22 is bij uitstek geschikt om er samen in te varen. Met vrienden, familie, ouders en kinderen, van twee tot zes personen het past allemaal. Voor verenigingen en zeilscholen is de boot een uitkomst door de combinatie van lekker zitten en sportief zeilen”. Het verhuurbedrijf verwacht dat de Aira 22 binnen enkele jaren zal uitgroeien tot de nieuwe standaard bij de open zeilboten. 

Kennis maken en varen met de Aira 22 kan op de Open dag van De Randmeren op zaterdag 14 april a.s.. Vanaf 10.00 uur kan er vanuit de Randmeren vestiging in de jachthaven van Molecaten Park Flevostrand op het Veluwemeer worden gevaren.

Zeilboot Aria 22 Zeilschool de Randmeren