Zeepad in Harderwijk alleen voor fietsers

Bewoners langs het Zeepad, politie en Stadstoezicht hebben opgemerkt dat er gevaarlijke situaties ontstaan op het Zeepad. 

Brommers en scooters zorgen voor gevaar door hun snelheid. Als er dan kinderen vanaf het strand oversteken, ontstaan er verkeersgevaarlijke situaties. In de afgelopen vijf maanden zijn alleen al door Stadstoezicht dertig bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders van brommers en scooters. 
 
Politie en Stadstoezicht houden daarom verscherpte controles om  gemotoriseerde tweewielers tegen te gaan die daar niet mogen rijden. Het Zeepad is immers een onverplicht fietspad (Bord G13) wat betekent dat alleen fietsers er mogen fietsen. Dit staat dan ook aangegeven onder het verkeersbord op het Zeepad.  De verscherpte controles worden ondersteund door tekstkarren die aan het begin en einde van het Zeepad staan.
 
Reist u met een snorfiets, snorbrommer, snorscooter, brommer, scooter en of een motor? Dan verzoeken wij u via het Westeinde van en naar het centrum te rijden.

Hiermee voorkomt u een bekeuring van € 102,-.

Kortom alle voertuigen met een verzekeringsplaatje en kenteken mogen niet op het Zeepad rijden met uitzondering van de scootmobiels en elektrische scooters/fietsen.