Zeebuurt in Harderwijk op weg naar aardgasvrij?

Donderdagavond 14 april organiseert het buurtteam G.A.Z. (Groep Aardgasalternatieven Zeebuurt) wederom een buurtavond over ‘Op weg naar een aardgasvrije Zeebuurt?’

De voortgang wordt om 19.30 uur in CBS Dok19 aan de Flevoweg 73 te Harderwijk nader toegelicht

Sinds de ondersteuning van Buurkracht, een maatschappelijk initiatief zonder commerciële doelstellingen, vordert het creëren van een buurtplan gestaag. Extra inzet van technisch adviesbureau Merosch versnelt het proces. In het buurtplan beschrijven bewoners zelf wat zij het beste alternatief voor aardgas in de Zeebuurt vinden. Op basis hiervan volgen de stappen per woningtype om in eigen tempo richting aardgasvrij te kunnen gaan. De recente veranderingen (lees: verhoogde prijzen) op het gebied van energie zijn een extra stimulans dit project binnen afzienbare tijd af te ronden.  

Met de input van bewoners van de Zeebuurt kan de gemeente Harderwijk besluiten of (delen van) de wijk Zeebuurt één of meer alternatieven voor aardgas geboden gaan worden. Daarnaast zal G.A.Z. blijven adviseren op het gebied van isolatie en andere al te nemen energiemaatregelen en op welke wijze deze mogelijk betaald kunnen worden.