Zaterdag 11 maart start de vernieuwde editie van de Broekhuis Halve Marathon Harderwijk!

Zaterdag is het zover! Dan is de start van de 41ste vernieuwde editie van de Broekhuis Halve Marathon Harderwijk. Dit jaar is het parcours aangepast en gaat de route over de mooie boulevard en door de stad van Harderwijk. Er is meer aangepast, want de afstand van 10 km is 10,5 km (kwart marathon) geworden en het parcours is weer gecertificeerd. 

Ook lopen dit jaar voor het eerst een aantal pacers mee. Dat zijn hardlopers met een vlaggetje die in een bepaalde tijd de afstand lopen, zodat je niet iedere keer op je horloge hoeft te kijken of je jouw gewenste tijd haalt

De start is iets verplaatst naar de Eisenhowerlaan en de finish is nog steeds op de Beneluxlaan/Slingebos, ter hoogte van het korf-/handbalterrein. Allemaal leuke vernieuwingen, waardoor je met nog meer plezier mee kunt doen aan dit hardloopevenement. Zaterdag kun je je ook nog inschrijven, maar wacht niet te lang. Er zijn nog maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.
 
Vanaf welke leeftijd mag je een afstand lopen?
Vanaf 16 jaar mag je meedoen aan de halve marathon. Is een halve marathon (nog) te ver of past het niet in je trainingsopbouw, geen probleem. Tegelijkertijd met de Halve Marathon is de start van de kwart marathon van 10,5 km. Ben je meer van de kortere afstanden, ook dat is mogelijk. Vanaf 12 jaar mag je deelnemen aan de 5 km. Vanaf 14 jaar mag je meedoen met de kwart marathon.
 
Ren mee met de Broekhuis Halve Marathon Harderwijk Kidsrun. 
De allerkleinsten kunnen zich inschrijven voor de Kidsrun. Nieuw dit jaar is de mascotte die mee rent met de allerkleinsten, waardoor het nog leuker is om mee te doen. Bij de Kidsrun is er in 2023 eveneens een prijsuitreiking bij zowel de meisjes als de jongens. Hierbij wordt de volgende leeftijdsindeling gehanteerd: 5 en 6 jaar, 7 en 8 jaar, 9 en 10 jaar en 11 en 12 jaar.
 
Het programma
12.30 uur Start 5 km recreatie- en bedrijvenloop
13.30 uur Kidsrun 
14.00 uur Halve Marathon en 10,5 km recreatie- en bedrijvenloop
 
Beperkt aantal plekken beschikbaar bij na-inschrijven
Na- inschrijven is mogelijk op zaterdag 11 maart 2023 tot uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de betreffende afstand. En nogmaals, wacht niet te lang want er zijn nog maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Dat kan vanaf 10 uur in de aula van het RSG Slingerbos aan de Eisenhowerlaan 59, 3844  Harderwijk. Na-inschrijven is niet mogelijk voor de deelnemers aan de Bedrijvenloop (5 km en kwart marathon).

Halve marathon Harderwijk