WVF maakt einde aan zegereeks v.v. Hierden. (4-1) wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag ging v.v. Hierden op bezoek bij WVF. De Zwollenaren bezetten tot dan toe de vierde plek op de ranglijst en waren met het oog op de nacompetitie gebrand op een goed resultaat. Hierden, dat eerder dit seizoen op Sportpark Mheenzicht al met 2-3 verloor van WVF, aasde op revanche.

Leidsman Schuhmacher floot op het klassieke tijdstip van 14.30 uur voor het begin van de wedstijd tussen WVF en v.v. Hierden en al snel werd duidelijk dat de omstandigheden niet zo perfect waren dan deze leken

De stevige wind die over Sportpark De Weide Steen raasde zorgde ervoor dat er van goed voetbal geen sprake was. WVF had iets meer de bal, maar tot een uitgespeelde aanval kwam het niet. Hierden, dat voornamelijk de lange bal hanteerde, werd ook niet gevaarlijk en zo was er voor de neutrale kijker weinig te genieten het eerste half uur. Net na dit half uur kreeg WVF plots een strafschop. Een bal van achteruit werd niet goed verdedigd door Hierden waardoor Ewout Mulder een overtreding nodig had om een doelpunt te voorkomen. Deze overtreding werd gemaakt binnen het strafschopgebied en zo volgde er een strafschop welke feilloos werd binnengeschoten. 1-0.

Na de openingstreffer veranderde er weinig aan het spelbeeld en bleef het van beide kanten wat rommelig. Tot Hierden in de 43e minuut een strafschop kreeg. Een afgemeten hoekschop van Stefan Jansen werd op doel gekopt en met twee handen van een WV-verdediger van de lijn gehaald. Ook dit ontging de scheidsrechter niet en omdat er overduidelijk een doelpunt werd ontnomen volgde er na een strafschop ook nog een rode kaart. Na alle ophef nam Lars van Wetering plaats achter de bal en ook hij schoot de bal genadeloos tegen de touwen. 1-1. Na de gelijkmaker gebeurde er weinig meer tot de rust en zo konden beide ploegen richting de thee met een terechte, gelijke tussenstand.

Na rust begon Hierden sterker en probeerde de ploeg snel profijt te halen uit het feit dat het met een man meer op het veld stond. Echter kreeg het weinig kansen en hield WVF redelijk eenvoudig stand. Ook WVF kon weinig inbrengen en probeerde met lange ballen de snelle voorhoedespelers aan het werk te zetten. Hierden kwam hierdoor ook niet in de problemen en zo bleef het een wedstrijd welke vooral spannend was, maar niet goed. Pas ruim een kwartier voor het einde was er weer wat ophef toen WVF ogenschijnlijk met negen man verder had gemoeten. Een smerige overtreding op Stefan Jansen, die geblesseerd het veld moest verlaten, werd over het hoofd gezien door de heer Schuhmacher en ook verderop in de aanval werd een flinke charge met twee benen vooruit ‘slechts’ met geel bestraft. De vrije trap die hierop volgde werd goed ingeschoten door Mark Bottenheft, maar doelman Melvin Hartenhof kon redding brengen en zo bleef het gelijk.

Een kwartier voor tijd leek het helemaal mis te gaan voor Hierden toen een lange bal van achteruit de WVF-spits aan het werk zette. In een duel met Ewout Mulder maakte de Hierdenaar een overtreding in het zestienmetergebied en kon ook hij inrukken. In de commotie die hierop volgde kreeg ook Casper Krop een rode kaart (twee keer geel) en zo moest Hierden zelfs verder met negen. WVF had nog een strafschop te goed welke opnieuw onverbiddelijk werd binnen geschoten en zo keek Hierden met een man minder tegen een achterstand aan. In de laatste minuten probeerde de ploeg van Bert van Hunenstijn, mede door wat wissels, nog wat te forceren maar in de 83e minuut werd het duel beslist door de derde treffer van Ayoub Ben Ali Ahlaq. In de absolute slotfase werd het ook nog 4-1 waardoor er een wat geflatteerde uitslag op het scorebord stond. Zo verloor Hierden na zeven achtereenvolgende overwinningen weer eens en zag het concurrent v.v. Unicum wat dichterbij komen. Toch is er geen reden voor paniek bij de Hierdenaren, want met nog vijf wedstrijden te spelen is de voorsprong vier punten op de Lelystedelingen, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Aanstaande zaterdag staat er voor Hierden weer een thuiswedstijd op het programma. Dan komt SVI op bezoek op Sportpark Mheenzicht. Hierden bewaart goede herinneringen aan de heenwedstrijd, een goede wedstijd werd destijds met 0-2 gewonnen. Het duel zaterdag begint om 15.00 uur en staat onder leiding van dhr. van Bussel.

31' 1-0 Ayoub Ben Ali Ahlaq (p)

43' 1-1 Lars van Wetering (p)

77' 2-1 Ayoub Ben Ali Ahlaq (p)

83' 3-1 Ayoub Ben Ali Ahlaq

89' 4-1 Rob Schulte