Wuestman wint verkiezing beste leerbedrijf 2019 van de provincie Gelderland in de sector Handel

Wuestman uit Harderwijk is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Gelderland in de sector Handel. Op woensdag 10 juli heeft Simon Reumer van het SBB samen met Marnix Renkema en Gert-Jan Prophitius van Landstede MBO de prijs overhandigd aan Wuestman. (Bekijk ook de video)

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.
 
“Toen ons gevraagd welk bedrijf in aanmerking zou komen voor deze prijs, dachten wij gelijk aan Wuestman, bij Wuestman ligt de lat voor begeleiding erg hoog, de student heeft gevarieerde werkzaamheden en naast de schoolopdrachten krijgen studenten uitdagende praktijkopdrachten vanuit het bedrijf om de stage nog uitdagender te maken”, aldus Marnix Renkema en Gert-Jan Prophitius, die het bedrijf vanuit hun rol als stagecoördinator bij Landstede MBO heeft voorgedragen bij het SBB.
 

Maandag 18 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland.

Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.
 
Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.
 
Wuestman beste stagebedrijf 2019 in Gelderland