Workshop beleef een goede sigaar

Beleef een goede sigaar; sigaren proeven, rollen en beleven met afficionado Ria Bos. Zij leert u alles over ‘de' sigaar.

Ria is als 16 jarig meisje begonnen bij sigarenfabriek Oud Kampen, de hele dag achter de machine sigaren rollen, sigaren inpakken, niet het leukste werk, gelukkig werd ze na 3 jaar Oud Kampen overgenomen door Ritmeester. Ze is toen toen bij sigarenfabriek de Olifant gaan werken en heeft daar de winkel gerund, rondleidingen gegeven en is vertegenwoordigster geworden.

Terwijl ze in de winkel werkte zaten er 2 oude sigarenmakers die het oude ambachten lieten zien, ze was net 20 jaar en vond dat erg fascinerend, want in Nederland waren er toen nog maar 5 mensen die met de hand sigaren konden maken. Zij hebben haar uiteindelijk dit oude ambacht geleerd en ze heeft voor de Olifant door heel Europa door gereisd om dit te laten zien. Toen de tabakswet wijzigde heeft ze besloten om voor zichzelf te gaan werken. Ze is nu bijna 12 jaar verder en heeft veel opdrachten in binnen- en buitenland, zelfs vorig jaar nog mocht ze voor de nog toenmalige koningin demonstreren". Ria Bos: "ik doe met veel passie mij werken geniet er enorm van".

Zaterdag 21 november 2015, aanvang 16.30 uur, lokatie Landgoed Staverden

Liefhebber? Dan is deze workshop dus een must!

sigaren workshop landgoed staverden
De kosten: bedragen €35,00 p.p. (excl. drankjes) en u kunt aansluitend dineren.

Opgeven: kan via [email protected] of bel 085-4864000