Wittebrood De Gerechtsdeurwaarder heeft alles onder een dak

Vijf jaar geleden is Patrick Wittebrood met zijn kennis en ervaring voor zichzelf begonnen. Wittebrood De Gerechtsdeurwaarder werd een feit. Inmiddels is zijn bedrijf gegroeid naar een full service kantoor met drie gerechtsdeurwaarders, een jurist en twee incassospecialisten.

Patrick Wittebrood van Wittebrood Gerechtsdeurwaarders

Wittebrood De Gerechtsdeurwaarder richt zich op Harderwijk en de regio daar omheen. Een groot aantal klanten komt uit het MKB.

“Wij kennen heel veel schuldenaren in de regio. We zijn een vast gezicht en kunnen daardoor veel bereiken. En als de schuldenaar nieuw is voor ons, dan trekken we die persoon na. We maken aan het begin van het traject een inschatting van het scoringspercentage van het dossier. Zo weet de schuldeiser, de ondernemer, van te voren wat het gaat kosten als de schuldenaar echt niet kan betalen.”

Doordat de medewerkers van Wittebrood De Gerechtsdeurwaarder weten wat er lokaal aan de hand is, versterkt dat hun goede bemiddelingspositie. “We gaan namelijk graag eerst in gesprek. Geregeld komen we er dan uit en hoeven we niet te procederen.” 

Een full service kantoor betekent dat de zaak van A tot Z behandeld wordt.

“In de ‘aanschrijffase’ komt de ondernemer bij ons op kantoor om uit te leggen wat er aan de hand is. Wij sturen de debiteur van de ondernemer, de schuldenaar, vervolgens een brief met de vraag binnen 7 dagen te betalen. Of contact met ons op te nemen,” legt Patrick uit. “Het is mooi als de schuldenaar hierdoor gelijk betaalt.”
 
“Maar als er geen reactie komt of er komt verweer dan maakt onze jurist, in overleg met de ondernemer, een dagvaarding op om naar de kantonrechter te gaan,” zegt Patrick. Vervolgens brengt een van de gerechtsdeurwaarders het stuk uit. Dat betekent dat hij naar de schuldenaar toe gaat met een dagvaarding, een oproep om bij de kantonrechter te komen. Vanaf dit moment begint de ‘gerechtelijke fase’. “Tijdens dit proces ontzorgen wij de ondernemer volledig,” laat Patrick weten.
 
Na het vonnis van de rechter begint de ‘executie fase’. De gerechtsdeurwaarder brengt het vonnis naar de schuldenaar en doet bevel tot betaling. Mocht er dan nog niet betaald worden dan is Wittebrood De Gerechtsdeurwaarder bevoegd om beslag te leggen op bijvoorbeeld het loon, bankrekening, spullen in huis of het woonhuis van de schuldenaar. “In alle fasen houden wij continu de ondernemer op de hoogte van de stand van zaken. Daarnaast kan de ondernemer het traject online meevolgen,” vertelt Patrick.
 
Wittebrood De Gerechtsdeurwaarder heeft dus alles onder een dak en is in alle fasen ondersteunend en ontzorgend voor het MKB. “Ons kennisniveau is hoog,” vertelt Patrick trots. “Wij brengen het recht naar de deur. Het leuke van ons vak is dat we bij alle lagen van de bevolking binnen komen. En geen dag is hetzelfde.”

Wittebrood De Gerechtsdeurwaarder

Adresgegevens

Oosteinde 23
3842 DR Harderwijk

Telefoon

T. 0341-433215

Openingstijden

Ma 9.00 - 17.00 uur
Di 9.00 - 17.00 uur
Wo 9.00 - 17.00 uur
Do 9.00 - 17.00 uur
Vr 9.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info