Anna Run opent het nieuwe muzikale seizoen bij de Catharina Kapel Harderwijk

De winnares van het vierde seizoen van de De Beste Singer­Songwriter van Nederland is de 21 jaar jonge Anna Rune. Zij opent op 2 september om 20.15 uur het nieuwe muzikale seizoen van de Catharinakapel.

Anna won overtuigend én als eerste vrouw het vierde seizoen van De Beste Singer­Songwriter van Nederland met haar song "That's Life". 

Met een klassieke achtergrond, een groot hart voor componeren en een onmiddellijk herkenbare stem behaalde ze eerder al de finales van De Kunstbende en Imagine. Niet veel later mocht zij op tournee met internationaal befaamd pianist Jef Neve, en bracht zij vorig jaar in eigen beheer een EP uit. Deze zomer verzorgde zij de voorprogramma's van onder meer Asaf Avidan,  Asgeir,  Blaudzun en Kensington. Komende tijd is Anna Rune te zien op meer dan 25 festivals, waaronder Pinkpop, Sziget en Songbird Festival. Volgens Anna een droom die uitkomt. Haar volgende wens? Een debuutalbum.

Support-act Tenfold was vorig jaar één van de finalisten van de Amsterdamse Noten competitie en zij organiseerde samen met Stuart Mavis een huiskamertour door Nederland.  

In 2014 speelde zij 21 shows voor de Popronde en verzorgde het voorprogramma van Moss. Zij vertolkt folky liedjes met een knipoog en met een melancholische ondertoon. Haar (soms sarcastische) humor wordt daarbij niet vergeten.

De toegang bedraagt € 10,00. Kaarten kunt  u hier reserveren.  Op deze site kunt u ook het actuele programma voor het openingsweekend van het Culturele Seizoen vinden.