Pumptrack in Drielanden winnaar Stadsidee 2019!

Met 583 van de bijna 2000 uitgebrachte stemmen is het idee om een Pumptrack in Drielanden te realiseren gekozen tot het Stadsidee van 2019. Het idee voor de Ontmoetingstafel van Harderwijk kwam op de tweede plaats met 447 stemmen. Bekijk ook de video.

De initiatiefnemers van de Pumptrack kunnen nu samen met de gemeente aan de slag om hun idee te realiseren.

Een Pumptrack is een circuit bestaande uit een variatie van speciale bochten en technische elementen in het terrein, waarop je bijvoorbeeld met een BMX-fiets, skateboard of step door middel van het “pompen” met je lichaam over het parcours beweegt. Het toegezegde bedrag van 45.000 euro is voor de aanleg beschikbaar.

Van 12 juni tot en met 5 juli konden inwoners van de gemeente Harderwijk via de website samenkleurenwedestad.nl kiezen uit 11 ideeën. Allemaal bedoeld om buurt, wijk of stad mooier of leefbaarder te maken.

Het Stadsidee daagt inwoners uit ideeën aan te dragen om de openbare ruimte te verbeteren. Het Stadsidee is een project dat hoort bij ‘Samen kleuren we de stad’. Een initiatief van de gemeente Harderwijk bedoeld om inwoners de mogelijkheid te geven bij te dragen aan de inrichting van hun stad.