Willeke Smits op Harderwijker Bätz-orgel

Donderdag 10 augustus wordt het volgende orgelconcert in de Grote Kerk van Harderwijk gegeven door de Utrechtse organiste Willeke Smits. 

Vorig jaar al speelde zij in Harderwijk en viel toen op met een mooi programma en grote muzikaliteit.

Dit jaar speelt zij een tweetal werken van Johann Seb. Bach; De Toccata in D (oorspronkelijk voor klavecimbel) en het vrolijke Concerto in G. Luther en Calvijn staan broederlijk naast elkaar: Het Vater Unser (Luther) van een vroege componist (Steigleder) en psalm 65 (Calvijn) van een moderne componist (Bert Matter).

Daarnaast speelt zij enkele composities van Engelse componisten: William Byrd en feestelijke muziek van William Croft.
Willeke Smits studeerde orgel (bij Kees van Houten en Reitze Smits), kerkmuziek (bij Bernard Winsemius) en koordirectie (bij Krijn Koetsveld) aan het Utrechts Conservatorium. Daarna deed ze diverse vervolgstudies (koordirectie bij Joop Schets en piano bij Geoffrey Madge).

Willeke heeft een bloeiende concertpraktijk waarin een uitdagende programmering centraal staat. Ze is cantor-organist van de Tuindorpkerk in Utrecht, waar ze het monumentale Ruprecht-orgel van de Tuindorpkerk bespeelt. Ze heeft daarnaast een privé-lespraktijk voor orgel en piano. Willeke bracht diverse cd’s uit (orgelwerken van Hendrik Andriessen, orgelwerken Johann Gottfried Walther en ‘Happiness’).
 
Het concert in de Grote Kerk begint om 20.15 uur.
De toegangsprijs bedraagt € 7,50 (65+: € 6,-).
Parkeren kan (gratis) op het Kerkplein.
Verdere informatie: www.harderwijk-orgel.nl en op facebook: Harderwijk Bätzorgel

Willeke Smits organist