Willeke Smits met feestelijk programma op Harderwijker Bätz-orgel

Donderdag 9 augustus wordt het volgende orgelconcert in de Grote Kerk van Harderwijk gegeven door de Utrechtse organiste Willeke Smits. 

De afgelopen twee jaar speelde zij ook in Harderwijk en wist van elke avond een groot feest te maken.

Dit jaar begint ze met wat oude muziek van o.a. Sweelinck om daarna het vrolijke ‘Koekoek en Nachtegaal’ concert van Händel te spelen. Vervolgens komt een bewerking van de ‘Petit Suite’ van Claude Debussy aan bod. Het programma wordt afgesloten met de Trois Pièces van Gabriel Pierné.

Willeke Smits studeerde orgel (bij Kees van Houten en Reitze Smits), kerkmuziek (bij Bernard Winsemius) en koordirectie (bij Krijn Koetsveld) aan het Utrechts Conservatorium. Daarna deed ze diverse vervolgstudies.

Willeke heeft een bloeiende concertpraktijk waarin een uitdagende programmering centraal staat. Ze was cantor-organist van de Tuindorpkerk in Utrecht, maar sinds 1 augustus jl is ze organist van de Hooglandse Kerk in Leiden, waar ze een tweetal fraaie orgels ter beschikking heeft. Ze heeft daarnaast een privé-lespraktijk voor orgel en piano. Willeke bracht diverse cd’s uit (orgelwerken van Hendrik Andriessen, orgelwerken Johann Gottfried Walther en ‘Happiness’).
 
Het concert in de Grote Kerk begint om 20.15 uur.
De toegangsprijs bedraagt € 7,50 (65+: € 6,-).
Parkeren kan (gratis) op het Kerkplein.
Verdere informatie: www.harderwijk-orgel.nl en op facebook: Harderwijk Bätzorgel