Wijkcentrum De Roef opent deuren op tijdelijke locatie

De Roef krijgt een nieuw gebouw en is daarom tijdelijk verhuisd naar het terrein van Ontmoetingstuin De Rietmeen. Sinds vrijdag 4 juni zijn de deuren open en kan iedereen voor activiteiten terecht op Ouverturebaan 1-3 in Harderwijk.

“Bij De Roef ontmoet je buurtbewoners onder het genot van een kop koffie of een biertje. Veel verenigingen gebruiken de zalen en die zijn ook los te huren.”

Net als in het oude gebouw, is iedereen van harte welkom bij De Roef, alleen op een andere plek. Het gezellige terrein van De Rietmeen is zeker in de zomer een prettige plek om elkaar te ontmoeten. Veel verenigingen gebruiken de zalen en die zijn ook los te huren. Ook de horeca is weer volledig operationeel.
 
Units geplaatst en gebouw De Rietmeen verbeterd
Op het terrein van De Rietmeen staan nu units compleet met zalen, opslagruimte en een kantoor. De Roef huurt ook de bestaande ruimte van de ontmoetingstuin. In goed overleg zijn er een aantal verbeteringen in dat gebouw aangebracht die het een aangenamere plek maken. De vloer is bijvoorbeeld geïsoleerd en de werkplaats is gescheiden van de ontmoetingsruimte. Daar is een gezellige plek ingericht met een bar, verschillende zitjes, een leeshoek en speelplek voor kinderen. 

“De ontmoetingsruimte is een gezellige plek met bar, zitjes, een leeshoek en een speelplek voor kinderen.”

Zoveel mogelijk onderdelen van de oude Roef hergebruikt
De sloopwerkzaamheden van het oude gebouw van De Roef zijn in juni gestart. De Roef probeert zoveel mogelijk onderdelen van het oude gebouw te hergebruiken, weg te geven of te verkopen.
 
De tussendeur bij de bar in De Roef is bijvoorbeeld al verplaatst naar De Rietmeen. Die vormt nu de deur van de nieuwe tussenmuur naar de werkplaats. Verder nemen de Dierenweide en de Rietmeen nog een en ander van het oude gebouw over. De Rietmeen krijgt bijvoorbeeld het rode houten plafond van boven de bar bij De Roef. 

“Zoveel mogelijk onderdelen van het oude gebouw hergebruiken, weggeven of verkopen.”

Tijdelijke huisvesting waarschijnlijk tot september 2022
De sloop van het oude gebouw van De Roef is inmiddels gestart. In het najaar volgen de werkzaamheden voor de nieuwbouw. Half juli 2022 is het gebouw naar verwachting gereed. Dan gaan gebruikers hun ruimtes inrichten en rond 1 september 2022 is de officiële opening. Geïnteresseerden vinden op deroefharderwijk.nl regelmatig updates over de sloop en nieuwbouw. Daar kunnen ze zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief.

MFC de Roef verhuizing
Plaatsing van de tijdelijke units van De Roef op het terrein van De Rietmeen.