Wie maakt de mooiste sweater voor Warmetruiendag?

Leerlingen en scholieren van scholen uit Harderwijk en Hierden gaan de komende weken een duurzame sweater ontwerpen. Zij doen mee aan een wedstrijd van de gemeente Harderwijk met het oog op de landelijke Warmetruiendag van vrijdag 11 februari. De twee winnaars krijgen de door hen ontworpen trui als prijs.

Ontwerpwedstrijd op scholen in Harderwijk en Hierden

De aftrap van de ontwerpwedstrijd was maandag 10 januari. Kinderwethouder Veerle ter Beek overhandigde samen met wethouder Marcel Companjen de ontwerp-kleurplaat aan directeur Bas de Vente van basisschool Alfons Ariëns.
 
De Warmetruiendag beleeft dit jaar de zestiende editie. Overal zetten mensen die dag de verwarming een paar graden lager en trekken ze een dikke trui aan. Het doel is om bewustwording te vergroten rondom energiebesparing. Onder het motto: verwarm jezelf, in plaats van de aarde. In Harderwijk en Hierden krijgt de actie steeds meer navolging.
 
Dit jaar heeft de gemeente samen met verschillende partners een wedstrijd opgezet voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen en de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Ook scholen voor speciaal onderwijs doen mee. Deelnemers krijgen op school een leeg ontwerp uitgereikt. Daarop mogen ze zelf het ontwerp van hun ideale trui tekenen. Een jury beoordeelt alle ontwerpen en in beide leeftijdscategorieën wordt een winnaar gekozen. De ontwerpen moeten uiterlijk 21 januari worden ingeleverd.
 
Wethouder Marcel Companjen is blij met het initiatief van Gera van den Berg van Heerlijk Minimaliseren uit Hierden: ‘Warmetruiendag verdient dit jaar nog meer belangstelling. Niet alleen vanwege het klimaat, maar ook vanwege de hoge energieprijzen. Bovendien moeten lokalen extra worden geventileerd tegenwoordig. Een warme trui is dan meer dan welkom.’
 
De ontwerpwedstrijd is een samenwerking van de gemeente Harderwijk, Heerlijk Minimaliseren, VCO Harderwijk-Hierden, Endura, Veluwe Duurzaam en Kinderen voor Duurzaamheid.

Warme truiendag