Wethouder Harderwijk geeft startsein voor ‘Het Nieuwe Normaal’

Wethouder Gert Jan van Noort opende woensdag 2 december de pop-up locatie van het Nederlands instituut voor het Nieuwe Normaal.

Het instituut dat in deze snel veranderende tijd wil ontdekken hoe het nieuwe normaal eruit komt te zien. Het onderzoek vindt plaats tijdens de theatervoorstelling ‘Het Nieuwe Normaal’ die een week later speelt in deze oude universiteitsstad.

Met een pandemie en de daarbij behorende persconferenties is de wereld aan het veranderen. Nieuwe regels worden aangekondigd en hierbij blijft de vraag ‘wat is het nieuwe normaal?’ Het Nederlands instituut voor het Nieuwe Normaal wil deze vraag beantwoorden. Toerend langs verschillende steden zal het instituut oppoppen en onderzoeken wat nu normaal is en wat normaal gaat worden. Het instituut gaat het publiek bereiken met behulp van de theatervoorstelling ‘Het Nieuwe Normaal’.

Op woensdag 2 december om 11 uur gaf de Harderwijkse wethouder Gert Jan van Noort samen met de oprichters Sjors & Ruud het startsein. Dit gebeurde bij de eerste pop-locatie het Oude Stadhuis. Een prachtige historische plek midden op de markt van Harderwijk.
Tijdens deze handeling kreeg de wethouder het eerste theaterticket overhandigd van de theatervoorstelling ‘Het Nieuwe Normaal’.

Nederlands instituut voor het Nieuwe Normaal
Het instituut is afgelopen zomer opgericht door Sjors & Ruud. Twee theatermakers uit Harderwijk die aangemoedigd door Rutte z’n woorden over het nieuwe normaal willen weten wat dit volgens de Nederlandse bevolking betekent. Het onderzoek zullen ze uitvoeren door middel van hun theatervoorstelling ‘Het Nieuwe Normaal’, die in première gaat op 9 december 2020. Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door Stad als Podium.

Meer informatie over het instituut en de theatervoorstelling is te vinden op www.sjorsenruud.nl/hetnieuwenormaal

Aftrap Nieuwe Normaal Sjors en Ruud