Werkzaamheden boulevard Harderwijk

De komende jaren verandert er veel in het Boulevardgebied. Maandag 15 februari was er een informatiebijeenkomst, waar het voorlopig ontwerp van het nieuwe Boulevardgebied, als onderdeel van het project Waterfront, is gepresenteerd. 

Bewoners en ondernemers konden zien hoe het gebied weer aantrekkelijk kan worden door de realisatie van de Havenkom en doorvaarbare bruggen, de aanpassing van de weginrichting, de herinrichting van terrassen, het toevoegen van bomen en groenstroken en het reorganiseren van de parkeervoorzieningen en bereikbaarheid van het gebied.
 
Stand van zaken werkzaamheden

Op dit moment vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats in het oostelijk deel van het Boulevardgebied (tussen de Vischpoort en de Vissershaven), zoals het (ver)leggen van de rijweg, riolering, kabels en leidingen. In verband met deze ondergrondse werkzaamheden aan de infrastructuur is het ook noodzakelijk om riolering-, kabel- en leidingwerkzaamheden op de Havendam richting de Scheepssingel uit te voeren.

De werkzaamheden starten op maandag 7 maart ter hoogte van ‘het Bargje’ en duren circa vier weken.

Tijdens de uitvoering wordt een deel van de rijweg afgezet en worden voetgangers langs de werkzaamheden geleid. Het zandtransport ten behoeve van het dempen van de Haven van Harderwijk wordt tijdelijk stopgezet. Na het afronden van de werkzaamheden op de Havendam wordt dit hervat. Deze werkzaamheden kunnen voor enige (geluids)overlast zorgen. Wij vragen uw begrip hiervoor. Wij doen samen met de aannemer onze uiterste best om dit tot een minimum te beperken.
 
Meer informatie
Heeft u een vraag of klacht over (de uitvoering van) het project Waterfront? Bel het projectbureau Waterfront, tel. 411 141. Meer informatie vindt u ook op www.waterfrontharderwijk.nl/werkzaamheden.