Werken voelt niet als werken (blog)

Ik heb weleens iemand horen zeggen: ‘Als je je werk met plezier doet, hoef je nooit meer te werken.’ Ik moest er even over nadenken wat hij ermee bedoelde, maar sinds ik SUZ&ZO ben gestart, weet ik precies hoe dat voelt.

Samenwerken voor het beste resultaat

Ze noemen mij weleens een pittige tante, en dat kan ik moeilijk ontkennen:) Meestal weet ik heel goed wat ik wil en laat ik me niet zo snel van de wijs brengen. Dat betekent niet dat ik altijd mijn zin wil hebben of niet naar andere goede ideeën luister. Juist niet, zou ik willen zeggen. Mijn ervaring is dat je door goede samenwerking verder komt dan alleen. Sparren met branchegenoten, ervaringen uitwisselen met andere marketeers of in combinatie met andere Harderwijkse bedrijven een opdracht doen. Zulke samenwerkingsvormen wakkeren mijn eigen passie en ambitie juist aan!

Uitdagingen de baas

Ik ben ervan overtuigd dat passie en ambitie aan de basis staan van ieder succesvol bedrijf. Het moet vanuit je tenen komen, dat gevoel dat je écht wil slagen. Het gaat namelijk niet altijd van een leien dakje. Ook bij mij niet. Zoals ieder ander heb ook ik het nodige meegemaakt. Ik kan mij het moment nog goed herinneren dat ik als alleenstaande moeder verder moest. Met de vader op verre afstand had ik ineens in mijn eentje de zorg voor mijn twee toen nog erg jonge kinderen. Verschillende scenario’s gingen door mijn hoofd, waarbij de gedachte om driehoog achter te eindigen met een bijstandsuitkering mij niet echt beviel. Ik wilde er alles aan doen om de vaste basis, ons eigen huis in Harderwijk, te behouden. Het gaf mij de drive die ik nodig had om fulltime te gaan werken, ondanks praktische uitdagingen.
Kansen gekregen en gepakt

Bimo Bouw, inmiddels Van Wijnen, gaf mij de kans en via diverse afdelingen belandde ik in de marketing. Ik leerde in de avonduren, haalde vrijwel alle marketingdiploma’s en ontwikkelde me tot allround marketeer. Marketing is geweldig. Ik zoek uit wat mensen willen en breng vraag en aanbod bij elkaar. Met als eindresultaat: blije mensen. Marketing in vastgoed is éxtra mooi. Ik mag deel uitmaken van de belangrijkste aankoopbeslissing in het leven van mensen. Zinvol werk dat veel voldoening geeft. Ik kan iets bekenen voor mensen. Zeker omdat de kopers veel hindernissen hebben te nemen, onder invloed van economie, betrokken partijen en wet- en regelgeving.

Dank je wel dat je er bent!

Gelukkig heb ik om mij heen veel mensen die mij onvoorwaardelijk steunen. Mijn ouders die mij een goed nest hebben gegeven waar ik mij nog altijd welkom voel. Mijn kinderen die trots op me zijn, ook al heb ik soms niet genoeg tijd voor ze. En mijn man, die mij niet alleen de ruimte geeft, maar die mij als mede ondernemer ook daadwerkelijk stimuleert in mijn ondernemersdrift. Dat moet niet altijd gemakkelijk voor hen zijn, stel ik mij zo voor:)

Nominatie ‘jonge onderneming van het jaar’

Met al die steun en complimenten die ik van mijn omgeving krijg, moet ik oppassen niet teveel naast mijn schoenen te gaan lopen:). Zeker nu ik genomineerd ben voor de titel ‘Jonge onderneming van het jaar’. Ik begreep eerst dat het om ‘jonge ondernemér’ ging, dus snel een beugeltje aangemeten…

In 2014 heb ik de Ambitie Award gewonnen. Ik werd toen ook als ‘vrouwelijke ondernemer’ in het zonnetje gezet en daar was ik enorm blij mee, want ik werk in een typische mannenwereld. Ik vond het een erkenning, dat ‘de vrouwelijke touch’ toch verschil kan maken.
En nu deze nominatie. Het is een nieuwe blijk van waardering en erkenning, waar ik erg trots op ben! Blijkbaar wordt het opgemerkt dat ik, door de wijze waarop ik marketing en sales toepas in de vastgoedbranche een gat in de markt heb gevonden. Of juist heb gedicht.
Ervaringen doorgeven

Met wethouder Christianne van der Wal heb ik het er recent over gehad om mijn gevoel van passie, ambitie en voldoening te delen met kansarme vrouwen in Harderwijk. Iedereen kan bereiken wat ik heb bereikt, daar ben ik van overtuigd. Natuurlijk hebben we niet allemaal dezelfde passie, maar heb je die eenmaal gevonden, dan kan niets je meer stoppen. Binnenkort sta ik dus waarschijnlijk als vrijwilliger voor de klas.

Dus ja, het is inderdaad waar: ‘Als je je werk met plezier doet, hoef je nooit meer te werken!’

Liefs, Suzanne

SUZ&ZO verkoopmanagement en huispromotie

Adresgegevens

Grote Marktstraat 9
3841 AH Harderwijk

Telefoon

T. 06-15602961

Meer info