Wereldpremière van compositie “Wu Wei

Een bijzonder concert op vrijdagavond 5 november!  Na lange tijd van beperkende coronamaatregelen mag er eindelijk voor publiek weer gemusiceerd worden.

Chr. Harmonie Crescendo en het concertorkest van de Stedelijke Harmonie Harderwijk verzorgen de wereldpremière van “Wu Wei", gecomponeerd door Hans Verheij, trompettist bij het Radio Filharmonisch Orkest

“Wu Wei" is gebaseerd op het gelijknamige boek van de auteur Henri Borel. Hierin wordt op verhalende wijze de Taoïstische filosofie verteld. Het begrip “Wu Wei", wat letterlijk “niet doen" betekent, laat de mens inzien wanneer je wél handelt en wanneer juist niet. Hans Verheij werd geraakt door het boek en vertolkte deze filosofie in een prachtige muziekcompositie bestaande uit 3 delen. Daarnaast vroeg Verheij speciaal Crescendo uit Ermelo onder leiding van dirigent Ronald Slager om de wereldpremière te verzorgen. Helaas gooide vorig jaar de coronamaatregelen roet in het eten en kon het optreden niet doorgaan.

Het wordt daarnaast een bijzonder concert omdat de beide harmonieorkesten aan het begin van dit seizoen een samenwerkingsverband zijn aangegaan. Zij vormen nu samen het Regio Orkest en dit is het eerste concert dat zij geven. Uiteraard zullen er ook andere werken worden uitgevoerd, die bij de thematiek van “Wu Wei” passen.

Het concert vindt plaats op vrijdag 5 november a.s. in het Kerkelijk Centrum te Ermelo, Jeugdkant 16 en duurt circa een uur. Aanvang: 20.00uur. Zaal  open: 19.30uur. Toegang: EUR 5,00 p.p. Koffie/thee na afloop EUR 1,00.

Een coronatoegangsbewijs (QR-code) is verplicht en wordt gecontroleerd bij de ingang. Vanwege de coronamaatregelen wordt u verzocht zich aan te melden voor het bijwonen van het concert via www.crescendo-ermelo.nl