Wereld record voor Lisa Kruger

Paralympisch zwemster Lisa Kruger heeft op het slottoernooi van 2015 een wereld record gezwommen op de 200 meter rugslag.

Tijdens de Martinez Cup in Amsterdam heeft de Harderwijkse Lisa Kruger afgelopen zondag het Wereld Record op de 200 meter rugslag op kort bad aan flarden gezwommen.

Het Wereld Record stond met 2.32,94 sinds 1998 op naam van de Britse Sarah Bailey.  De 15 jarige Lisa Kruger, verpulverde dit 17 jaar oude Record met ruim 4 seconden. In een dik persoonlijk record wist Lisa Kruger 2.28,78 op de klokken te laten  verschijnen en zag zij dit tot grote vreugde beloond worden met een Wereld Record.

Hoewel dit geen Paralympische afstand is, ben ik heel blij met dit wereld Record en is het  super om te zien dat ik in zo’n goede vorm verkeer op mijn weg naar RIO 2016

Aldus de jonge topzwemster. In totaal zwom Kruger afgelopen weekend zeven, met name zeer zware afstanden, waaronder de 400 meter wisselslag, de 200 meter vlinderslag en de 200 meter rugslag. Na een lange en vermoeiende periode van veel intensieve wedstrijden wist Lisa Kruger maarliefst vijf persoonlijke records te zwemmen tijdens dit slottoernooi  van 2015.

In januari vertrekt Lisa Kruger met een selecte groep zwemmers van TeamNL (Allen reeds in het bezit van limieten voor de Paralympische spelen) naar Stellenbosch, Zuid-Afrika voor een intensieve trainingsstage ter voorbereiding op de Paralympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro.